Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 100 τραυματίστηκαν από το φονικό πέρασμα ενός ανεμοστρόβιλου μέσα από συνοικίες πόλης στο Τέξας των Η.Π.Α..

Η μανία της φύσης σάρωσε λίγο πριν τις 20.00 το απόγευμα της Τετάρτης, τοπική ώρα, τμήματα του Γκράνμπερι, σκορπώντας τον πανικό στους κατοίκους. Μιλώντας στο Associated Press η εκπρόσωπος της Αστυνομίας στην κομητεία Χουντ ανέφερε πως τουλάχιστον δύο συνοικίες της πόλης ισοπεδώθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αστυνομικοί πραγματοποιούν έρευνες από σπίτι σε σπίτι, αναζητώντας εγκλωβισμένους, τραυματίες και νεκρούς. Περίπου 75 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς στις συνοικίες Ντε Κόρντοβα Ραντζ και Ράντζο Μπράθος Εστέιτς», τόνισε.


(Τραυματίες και καταστροφές στο Γκράνμπερι)


(Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός στο Τέξας)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Ανεμοστρόβιλος σε αγροτική περιοχή κοντά στο Γκράνμπερι)

Στο Γκράνμπερι κατοικούν περίπου 8.000 άνθρωποι και οι δύο συνοικίες που ισοπεδώθηκαν βρίσκονται στο νότιο τμήμα της πόλης. Εικόνες από τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν πλήθος περιπολικών, πυροσβεστικών οχημάτων και ασθενοφόρων να έχουν σταθμεύσει δίπλα από κατεστραμμένες κατοικίες, ενώ διασώστες μεταφέρουν τραυματίες.

Πρώτες εικόνες από το Γκράνμπερι

Πάνω από πέντε ανεμοστρόβιλοι στο βόρειο τμήμα του Τέξας

Όπως μετέδωσε το CNN, περισσότεροι από πέντε ανεμοστρόβιλοι έπληξαν περιοχές στον Βορρά της αμερικανικής πολιτείας, περνώντας από τουλάχιστον 32 κομητείες.

Ένας από αυτούς προκάλεσε ζημιές σε δεκάδες σπίτια στην πόλη Μίλσαπ, καταστρέφοντας μεταξύ άλλων και έναν στάβλο, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Ανατροπές οχημάτων σημειώθηκαν στην έκτη μεγαλύτερη πόλη του Τέξας, το Φορτ Γορθ, προκαλώντας προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.


(Εικόνα μέσα από αυτοκίνητο κοντά στην πόλη Μίλσαπ).

Ερασιτεχνικό video από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου κοντά στο Μίλσαπ

Ανατροπή νταλίκας στο Φορτ Γορθ

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εκτίμηση για το εύρος και το κόστος των ζημιών, ενώ ολοένα και πληθαίνουν οι αναφορές για διακοπές στην ηλεκτροδότηση και για προβλήματα στις οδικές συγκοινωνίες, καθώς κορμοί δέντρων ξεριζώθηκαν και πλήθος αντικειμένων μεταφέρθηκαν από τους θυελλώδεις ανέμους κατά μήκος του οδοστρώματος.

Προβλήματα υπήρξαν και στην ομώνυμη λίμνη (Γκράνμπερι), όπου βάρκες αναποδογύρισαν, με ανθρώπους να αναζητούν με αγωνία ένα ασφαλές καταφύγιο.

Διαβάστε επίσης:
Πέρασμα ανεμοστρόβιλου on camera, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 14 Απριλίου 2013, 03:40

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης