«Η ανθρώπινη θέληση είναι ικανή να κινήσει ακόμη και βουνά», αναφέρει σοφά ο λαός. Την παραπάνω ρήση απέδειξε στην πράξη, ένας τυφλός ρεπόρτερ του BBC, ο Σον Ντίλεϊ, ο οποίος κατάφερε να σταματήσει τον κλέφτη που του άρπαξε το κινητό του τηλέφωνο και να το πάρει πίσω.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Guardian, το περιστατικό έλαβε χώρα στο Λονδίνο, λίγο πριν τις 06:00 τα χαράματα τοπική ώρα της Τρίτης, ενώ ο Σον Ντίλεϊ έκανε διάλειμμα από τη νυχτερινή του βάρδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Σον Ντίλεϊ

Τότε ένα άτομο που επέβαινε σε ποδήλατο, άρπαξε το τηλέφωνο του τυφλού ρεπόρτερ κοντά στα κεντρικά του BBC στην οδό Μπολσόβερ στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας. Ωστόσο ο Ντίλεϊ που αντιλήφθηκε την παρουσία του επίδοξου κλέφτη δίπλα του κατάφερε να πηδήξει προς το μέρος του και να πιάσει τα χέρια του, παίρνοντας πίσω το iPhone του και καλώντας με τη βοήθεια του φωνητικού βοηθού της συσκευής την αστυνομία.

Όσο ο τυφλός δημοσιογράφος περίμενε τους αστυνομικούς, ένα άλλο άτομο έφθασε στο σημείο και προσφέρθηκε να τον βοηθήσει. Στο μεταξύ ο Ντίλεϊ είπε στον επίδοξο κλέφτη ότι θα τον άφηνε, εφόσον έφευγε αμέσως, όπως και συνέβη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένας άνδρας με ποδήλατο μόλις άρπαξε και έκλεψε το iPhone μου από το χέρι μου, αλλά έπεσε σε λάθος τυφλό, τη λάθος μέρα. Πήδηξα πάνω του, κρατήθηκα με ασφάλεια και πήρα το τηλέφωνό μου πίσω… Έχω αρκετά κοψίματα και μώλωπες, αλλά κάνω tweet από το τηλέφωνο, που μου έκλεψε και ανέκτησα», έγραψε ο Ντίλεϊ, επικεφαλής του προγράμματος Reframing για άτομα με αναπηρία του BBC, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο ίδιος χαρακτήρισε πάντως «ανόητες» τις ενέργειές του και συμβούλεψε όσους βρεθούν σε παρόμοια κατάσταση να καλέσουν την αστυνομία, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αξίζει να διακινδυνεύσει κάποιος τη ζωή του για ένα κινητό τηλέφωνο ή για κάποιο άλλο αντικείμενο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης