Τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν, τέσσερις εκ των οποίων σοβαρά, μετά από μια έκρηξη που πιθανότατα οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου και η οποία προκάλεσε την κατάρρευση δύο κτιρίων, τη μερική καταστροφή άλλων δύο και μια μεγάλη πυρκαγιά στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

Οι δύο από τους σοβαρά τραυματίες φέρουν εκτεταμένα εγκαύματα από την πυρκαγιά ενώ ένας τρίτος υπέστη σοβαρά τραύματα από την αρχική έκρηξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, περισσότεροι από 250 πυροσβέστες με δεκάδες οχήματα εξακολουθούν να αγωνίζονται για να ελέγξουν την κατάσταση στην περιοχή του Ιστ Βίλατζ στο Μανχάταν.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δύο κτίρια, στους αριθμούς 121 και 123 της Second Avenue, κατέρρευσαν εντελώς και άλλα δύο έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι σημειώθηκε μια έκρηξη, ενώ εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικοί σταθμοί δείχνουν φλόγες να ξεπηδούν από την ταράτσα του κτιρίου και να φθάνουν σε μεγάλο ύψος και πυκνά σύννεφα καπνού. Άνθρωποι μεταφέρονταν σε φορεία από το τούβλινο κτίριο που συνέχιζε να καίγεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ακούσαμε έναν ισχυρό κρότο, κατόπιν τρεις ή τέσσερις άνθρωποι έπεσαν στον δρόμο», είπε ο Σαμίμ Νουρ, ένας ταμίας σε εστιατόριο που απέχει περίπου ένα τετράγωνο από το σημείο.

«Κόσμος έτρεχε ουρλιάζοντας», συνέχισε. «Μια τεράστια πυρκαγιά μαινόταν στην ταράτσα του κτιρίου και έβγαινε μαύρος καπνός».

Η πυροσβεστική υπηρεσία διευκρίνισε ότι επρόκειτο για μια πυρκαγιά μεγάλης σοβαρότητας, χαρακτηρίζοντάς την «seven-alarm fire», κάτι που αφήνει να εννοηθεί ότι κλήθηκαν τουλάχιστον επτά σταθμοί για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο, η αρχική έκρηξη προκλήθηκε από εργασίες σε αγωγούς ύδρευσης και φυσικού αερίου που περνάνε στη λεωφόρο μπροστά από τα κτίρια που κατέρρευσαν.

Την περασμένη χρονιά, έκρηξη που οφειλόταν σε διαρροή αερίου στοίχισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους στη συνοικία Χάρλεμ της Νέας Υόρκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης