Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι χάνουν τους βασιλικούς τους τίτλους από την προσεχή άνοιξη, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού του Μπάκιγχαμ δεν θα χρησιμοποιούν τον τίτλο του Αυτού και της Αυτής Υψηλότητος, δεν θα λαμβάνουν χρηματοδότηση για βασιλικές υποχρεώσεις και δεν θα εκπροσωπούν τη βασίλισσα.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ συμφώνησαν επίσης να αποπληρώσουν τα 2,4 εκατομμύρια λίρες των Βρετανών φορολογουμένων που δαπάνησαν στην ανακαίνιση της επίσημης κατοικίας τους στη Βρετανία, το Frogmore Cottage εντός του κάστρου στο Ουίνδσορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, διατηρούν τους τίτλους του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσσεξ.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ είναι ευγνώμονες στην Αυτής Μεγαλειότητα και τη Βασιλική Οικογένεια για τη συνεχιζόμενη στήριξη καθώς ξεκινούν το νέο κεφάλαιο στις ζωές τους. Όπως συμφωνήθηκε σε αυτή τη νέα διευθέτηση, κατανοούν ότι απαιτείται να αποσυρθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένων επισήμων στρατιωτικών διορισμών. Δεν θα λαμβάνουν πλέον δημόσια κονδύλια για βασιλικά καθήκοντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τις ευλογίες της Βασίλισσας θα συνεχίζουν να διατηρούν τις ιδιωτικές σχέσεις τους και τις σχέσεις τους με οργανισμούς. Ενώ δεν μπορούν πλέον επισήμως να εκπροσωπούν τη Βασίλισσα, έχουν καταστήσει σαφές ότι όλα όσα κάνουν θα συνεχίσουν να διατηρούν τις αξίες της Αυτής Μεγαλειότητος.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ έχουν μοιραστεί την επιθυμία τους να αποπληρώσουν τη δαπάνη από την Επιχορήγηση για τη Μονάρχη για την ανακαίνιση του Frogmore Cottage, που θα παραμένει η οικογενειακή τους εστία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν σχολιάζει τις λεπτομέρειες των διευθετήσεων ασφαλείας. Υπάρχουν καλά θεμελιωμένες ανεξάρτητες διαδικασίες για να αποφασιστεί η ανάγκη για δημόσια δαπάνη ασφαλείας. Αυτό το νέο μοντέλο θα ισχύσει την άνοιξη του 2020».

 

Η ανακοίνωση της βασίλισσας: 

«Έπειτα από αρκετούς μήνες σκέψεων και περαιτέρω πρόσφατες συζητήσεις, είμαι ικανοποιημένη που μαζί βρήκαμε έναν εποικοδομητικό και υποστηρικτικό τρόπο για να προχωρήσει ο εγγονός μου και η οικογένειά του. Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Άρτι θα είναι πάντα πολύ αγαπημένα μέλη της οικογένειάς μου  Αναγνωρίζω τις προκλήσεις που έχουν βιώσει ως συνέπεια της έντονης προσοχής τα τελευταία δύο χρόνια και υποστηρίζω την επιθυμία τους για μια πιο ανεξάρτητη ζωή. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την αφοσιωμένη δουλειά τους σε αυτήν τη χώρα, την Κοινοπολιτεία και αλλού και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη για το πώς η Μέγκαν έγινε τόσο γρήγορα ένα με την οικογένεια. Ελπίδα όλης της οικογένειάς μου είναι ότι η σημερινή ανακοίνωση θα τους επιτρέψει να αρχίσουν να χτίζουν μια ευτυχισμένη και ήρεμη νέα ζωή».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης