Τέσσερις στόχους στη Λωρίδα της Γάζας έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας ισραηλινά μαχητικά σε απάντηση της ρουκέτας Γκραντ, η οποία είχε εκτοξευτεί νωρίτερα από το παλαιστινιακό έδαφος και έπεσε στο νότιο τμήμα του Ισραήλ, κοντά στην πόλη Ασντόντ, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν ζημιές ή θύματα.

Από το παλαιστινιακό στρατόπεδο, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την εκτόξευση της ρουκέτας. Ισραηλινοί αξιωματούχοι ωστόσο βλέπουν πίσω από το χτύπημα την Ισλαμική Τζιχάντ, μία από τις οργανώσεις η οποία είναι ενεργή στη Γάζα. Το Ισραήλ είθισται να κατηγορεί τη Χαμάς για όλες τις επιθέσεις οι οποίες προέρχονται από τον παράκτιο αυτόν θύλακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισήμως, υπήρξε μία πολύ σύντομη ανακοίνωση του ισραηλινού Στρατού, στην οποία αναφέρεται ότι καταστράφηκαν τέσσερις «τρομοκρατικές» εγκαταστάσεις στα νότια της Λωρίδας της Γάζας. Με ξεχωριστή του δήλωση ωστόσο, ο υπουργός Άμυνας της χώρας Μόσε Γιαλόν ανέβασε τους τόνους, προειδοποιώντας τη Γάζα ότι θα πληρώσει «βαρύ τίμημα» εάν κλιμακωθεί η βία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης