Το νεαρότερο θύμα της επιδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα, ένα μωρό δύο μηνών, βρίσκεται μεταξύ των 35 ανθρώπων που πέθαναν από την COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο στην Ταϊλάνδη, οι αρχές της οποίας αγωνίζονται να θέσουν υπό έλεγχο ένα τρίτο κύμα της επιδημίας.

Ο αριθμός αυτός ρεκόρ θανάτων σε μια ημέρα στη χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας καταγράφεται την ώρα που τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού έχουν υπερτριπλασιαστεί και οι θάνατοι εξαπλασιαστεί από τον Απρίλιο που ξέσπασε το τρίτο κύμα της επιδημίας, έπειτα από έναν χρόνο που η Ταϊλάνδη κατάφερνε να θέτει υπό έλεγχο προηγούμενα ξεσπάσματα του ιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μωρό που πέθανε από COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο έπασχε από πρόβλημα στην καρδιά, διευκρίνισε η ομάδα αντιμετώπισης της κρίσης με την COVID-19 της χώρας.

Η Μπανγκόκ που αποτελεί το επίκεντρο του πρόσφατου κύματος κατέγραψε το 24ωρο που πέρασε 876 νέα κρούσματα, τον υψηλότερο αριθμό μεταξύ των επαρχιών της χώρας.

«Τα νέα κρούσματα που καταγράφονται στην Μπανγκόκ παραμένουν υψηλά. Ο συνολικός αριθμός των νέων κρουσμάτων εξακολουθεί να παρουσιάζει ανοδική τάση» σημείωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος της ομάδας αντιμετώπισης της κρίσης Ταουισίν Ουισανουγιοτίν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μπανγκόκ έχει καταγράψει μέχρι στιγμής από τον Απρίλιο συνολικά 28.658 νέα κρούσματα.

Τα πρόσφατα κρούσματα έχουν εντοπιστεί μεταξύ άλλων σε 29 εστίες σε αγορές και πιο πρόσφατα σε εργοτάξια, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι περισσότερα από 1.100 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σε εργοτάξιο στην περιοχή Λάκσι.

Ο πρωθυπουργός Πραγιούτ Τσαν-ότσα δήλωσε ότι η κυβέρνηση προγραμματίζει να εμβολιάσει τουλάχιστον 5 εκατομμύρια ανθρώπους στην Μπανγκόκ, ήτοι το 70% του πληθυσμού της, την περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου.

Η Ταϊλάνδη έχει καταγράψει επίσης μια σειρά από εστίες σε φυλακές και, σύμφωνα με τις αρχές του σωφρονιστικού συστήματος, συνολικά 11.670 κρατούμενοι σε 13 φυλακές έχουν τώρα μολυνθεί.

Οι αρχές δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη μια μαζική εκστρατεία εμβολιασμού και 1,52 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19 μέχρι στιγμής, κυρίως εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή ή μέλη ομάδων υψηλού κινδύνου.

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε σήμερα 2.473 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, με τα οποία ο συνολικός αριθμός τους στη χώρα ανήλθε σε 113.555 από πέρυσι που ξέσπασε η πανδημία.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης