Ένα μέλος σωστικών συνεργείων έχασε τη ζωή του, 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν και χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνονται σήμερα από τα σπίτια τους, ενώ πυροσβέστες προσπαθούν για ώρες να θέσουν υπό έλεγχο μια πυρκαγιά που προκλήθηκε από έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Οι άνθρωποι που διαμένουν στην επαρχία Σαμούτ Πρακάν εντός ακτίνας 5 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο, στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη και το οποίο ανήκει σε εταιρεία της Ταϊβάν, απομακρύνονται από τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με τις αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά 70 σπίτια υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη αυτή, σύμφωνα με τις αρχές των τοπικών υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών, οι οποίες πρόσθεσαν ότι εννέα ώρες μετά την έκρηξη που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα οι πυροσβέστες εξακολουθούσαν να καταβάλλουν προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που προκάλεσε.

Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

«Στην αρχή μού φάνηκε ότι ήταν αστραπή. Μετά άκουσα κάτι να πέφτει και να κάνει έναν βαρύ κρότο και για λίγο το σπίτι άρχισε να κουνιέται σαν να έκανε σεισμό» δήλωσε ο κάτοικος της περιοχής Μπαϊτόνγκ Νισαράτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εργοστάσιο, το οποίο παράγει διογκωμένο αφρό πολυστυρενίου, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 4,8 χιλιομέτρων από το διεθνές αεροδρόμιο της Μπανγκόκ Σουβαρναμπούμι.

Οι αρχές του αεροδρομίου ανακοίνωσαν ότι οι πτήσεις και οι επιχειρήσεις του δεν επηρεάστηκαν από την έκρηξη στο εργοστάσιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης