«Στην καθολική ταύτιση απόψεων σε απόλυτο βαθμό», σε ό,τι αφορά στην οικονομική στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί στην Ευρωζώνη, εστιάζει ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, μετά το τέλος των σημερινών συνομιλιών του προέδρου Νικολά Σαρκοζί με τον πρωθυπουργό του Βελγίου, Ελιό ντι Ρουπό, καθώς επίσης και «στην αναγκαιότητα το γρηγορότερο δυνατόν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ΕΜΣ) να τεθεί σε ισχύ, με τρόπο συμπληρωματικό σε βραχυπρόθεσμη βάση με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής σταθερότητας (ΕΤΧΣ)», ώστε «να ενισχυθεί η Ευρωζώνη».

Παρίσι και Βρυξέλλες συμφωνούν «ότι η ανάπτυξη πρέπει να αναζητηθεί τώρα, αλλιώς θα προκύψουν αστοχίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συμμεριζόμαστε την ίδια αντίληψη για την Ευρώπη, δεδομένου ότι οι Βέλγοι, όπως οι Γάλλοι, αντιλαμβανόμαστε την Ευρώπη με έναν πολύ μεγαλύτερο βαθμό ενσωμάτωσης, αλλά και δομημένη, ισχυρή… αντίληψη, η οποία θα πρέπει να διαπνέει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς» τόνισε ο κ. ντι Ρουπό, προστίθεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας για τις γαλλοβελγικές συνομιλίες κορυφής.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης