Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν ήρθαν σε συμφωνία τη Δευτέρα να συνεργαστούν μεταξύ τους και αλλά και με άλλες χώρες και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, όπως ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Κόφι Άναν, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στη συριακή κρίση.

Μετά τις συνομιλίες που είχαν στο Λος Κάμπος του Μεξικού, στο περιθώριο της Συνόδου της Ομάδας των 20, ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε ότι διαπίστωσαν ότι έχουν πολλές κοινές απόψεις για το θέμα της Συρίας και ότι θα συνεχίσουν τις συζητήσεις. Από την πλευρά του, ο Μπάρακ Ομπάμα ανέφερε ότι συμφώνησαν πως είναι ανάγκη να σταματήσει η βία στη Συρία και να βρεθεί μια πολιτική λύση στο πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για να βρεθεί μια λύση από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι συνομιλίες.

Διαβάστε επίσης Ξεκίνησαν οι συνομιλίες μεταξύ των προέδρων ΗΠΑ και Ρωσίας, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012, 20:49

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης