Τα «sneakers του Σατανά» με την Πεντάλφα και το ανθρώπινο αίμα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021, 13:02
Τα «sneakers του Σατανά» με την Πεντάλφα και το ανθρώπινο αίμα

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η νέα δημιουργία υποδημάτων της εταιρείας MSCHF, καθώς λανσάρει αθλητικά παπούτσια ονόματι ως τα «αθλητικά του Σατανά», σε συνεργασία με τον ράπερ Lil Nas X. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 666 ζευγάρια τροποποιημένων Nike όπου έξι υπάλληλοι της MSCHF, εκτός από τον χρόνο τους, προσέφεραν κυριολεκτικά το αίμα τους, σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρείας, Daniel Greenberg. Σε ερώτηση από τους New York Times για το πώς συνέλεξαν το αίμα, ο Greenberg απάντησε: «Ναι, δεν το έκαναν επαγγελματίες υγείας, το κάναμε μόνοι μας, lol».

Το νέο προϊόν έχει προκαλέσει σάλο στο διαδίκτυο, καθώς καθένα από τα μαύρα παπούτσια περιέχει μία σταγόνα ανθρώπινου αίματος, εγκλωβισμένη μαζί με μελάνι σε μία φυσαλίδα αέρα των Nike Air Max 97. Η MSCHF σκοπεύει να πουλήσει 666 ζευγάρια για 1.018 δολάρια το καθένα, αρχής γενομένης από σήμερα.

Στο παρελθόν, η ίδια εταιρεία είχε μετατρέψει και πάλι (λευκά) παπούτσια της Nike στα «αθλητικά του Ιησού» αυτή τη φορά, εγκλωβίζοντας αγιασμό. Σε εκείνο το ζευγάρι τα κορδόνια κοσμούσε ο εσταυρωμένος Χριστός, ενώ εδώ φιγουράρει αντιστοίχως η πεντάλφα.

Ο Greenberg ξεκαθάρισε ότι η Nike δεν είχε καμία συμμετοχή στη διαδικασία και λίγο αργότερα η πολυεθνική εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πως δεν εγκρίνει τα συγκεκριμένα αθλητικά υποδήματα: «Δεν διατηρούμε καμία σχέση ούτε με τον Little Nas X ούτε με την MSCHF. Η Nike δεν σχεδίασε ούτε κυκλοφόρησε τα συγκεκριμένα παπούτσια και δεν τα εγκρίνουμε».

Η αρμόδια επιτροπή ασφαλείας εμπορίου δεν έχει προς το παρόν απαντήσει στο κατά πόσο εγείρονται νομικά ή άλλα ζητήματα από τη μεταποίηση και μεταπώληση των συγκεκριμένων παπουτσιών. «Μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε» δήλωνε πέρυσι ο Greenberg στο Insider. «Μπορούμε να φτιάξουμε ότι θέλουμε. Δεν μας νοιάζει» είπε συγκεκριμένα.

Τα «παπούτσια του Σατανά» δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον ράπερ Lil Nas X, μετά την κυκλοφορία του βίντεοκλιπ του «Montero (Call Me by Your Name)», που έχει αναφορές στον Παράδεισο και τον «άρχοντα του σκότους». Στο τραγούδι, ο Lil Nas X, κατά κόσμον Montero Lamar Hill, εμφανίζεται να παίζει κιθάρα στην Εδέμ, όταν παρουσιάζεται στο δέντρο της Γνώσης ο Σατανάς με σώμα φιδιού, με τον οποίον αρχίζει να ερωτοτροπεί στα γρασίδια του Παραδείσου και τα βράχια της Κόλασης. 

Ο Lil Nas X αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος το 2019 και στο τραγούδι είναι εμφανείς οι αναφορές και στη νουβέλα Call Me by Your Name, για τον θερινό έρωτα δύο ανδρών, πάνω στην οποία βασίστηκε η ομώνυμη ταινία.

Πολλοί είναι μέχρι στιγμής οι επικριτές των υποδημάτων με το αίμα και την Πεντάλφα, όπως η Ρεπουμπλικανή κυβερνήτης της Νότιας Ντακότα, Κρίστι Νόεμ. Η ίδια έγραψε στο Twitter ότι ήταν λάθος να παραπληροφορούν τα παιδιά πως αυτά τα παπούτσια είναι μοναδικά. «Τι είναι πιο αποκλειστικό; Η αιώνια ψυχή τους που τους έδωσε ο Θεός».

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021, 13:10