Οι αρχές του Τβερ κάλεσαν τα σχολεία της περιοχής να αγοράσουν εκατοντάδες αντίτυπα ενός βιβλίου που ασχολείται με τη σχολική ζωή του… πρωθυπουργού της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.
Το βιβλίο “Βλαντιμίρ Πούτιν.

Γονείς, Φίλοι, Δάσκαλοι”, εκδόθηκε το 2004 και συγγραφέας του είναι η καθηγήτρια Βέρα Γκούρεβιτς, μαθητής της οποίας υπήρξε ο Ρώσος πρωθυπουργός τη δεκαετία του 1960.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Λιουντμίλα Καραντατσόβα, αναπληρώτρια έπαρχος της περιοχής Μπολογκόβσκι που υπάγεται στο Τβερ, διαβεβαίωσε ότι οι κρατικές υπηρεσίες απλώς “συνέστησαν” τα σχολεία να αγοράσουν το βιβλίο, μετά από μια συνάντηση που είχε η συγγραφέας του με μαθητές, το φθινόπωρο.
“Τα παιδιά διάβασαν τότε το βιβλίο και ετοίμασαν ερωτήσεις.

Το θέμα της συνάντησης ήταν “πώς να γίνεις πρόεδρος της Ρωσίας” και πιστεύω πως αν οργανώνονταν συχνότερα τέτοιες εκδηλώσεις ο κόσμος θα ήταν καλύτερος”, είπε η Καραντατσόβα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα όμως με ένα έγγραφο που απευθύνεται στα σχολεία και δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα Κομερσάντ, οι διευθυντές των σχολείων έλαβαν εντολή να αγοράσουν εκατοντάδες αντίτυπα του βιβλίου.
Η επιστολή απευθύνεται σε 18 σχολεία -μεταξύ των οποίων και ένα νηπιαγωγείο-και ζητά να αγοραστούν συνολικά χίλια αντίτυπα.”Έχουμε πολλούς μαθητές”, εξήγησε η Καραντατσόβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης