Τα κόμματα Ενωμένη Σερβία (JS), Σερβικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (SPS) και Κόμμα Συνταξιούχων (PUPS) αποφάσισαν συνέχιση της συνεργασίας και θα υπογράψουν συμφωνία συγκρότησης συνασπισμού, εν όψει των βουλευτικών και δημοτικών εκλογών στη Σερβία, με επικεφαλής του συνδυασμού τον αρχηγό του SPS, αντιπρόεδρο της σερβικής κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Εφόσον προκηρυχθούν και προεδρικές εκλογές στη χώρα, ο Ίβιτσα Ντάτσιτς θα είναι υποψήφιος του συνασπισμού για το προεδρικό αξίωμα, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός του κόμματος Ενωμένη Σερβία, Ντράγκαν Μάρκοβιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο συνασπισμός SPS, PUPS και JS είναι νικηφόρος, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα σε όλες τις πρόωρες εκλογές, κι αυτό δείχνει ότι οι πολίτες μας κρίνουν βάσει αυτών που κάνουμε» ανέφερε ο κ. Μάρκοβιτς, δήμαρχος της Γιαγκόντινα.

«Όταν το κόμμα “Ενωμένη Σερβία” αποφάσισε με τους εταίρους να συγκροτήσει φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση το 2008, δεν έδωσε μάχη για τα αξιώματα, έτσι και τώρα θα αγωνιστεί για πολιτικούς στόχους και για προγράμματα και δεσμεύεται για την υλοποίησή τους» σημείωσε.

Ο πρόεδρος του κόμματος «Ενωμένη Σερβία» δήλωσε ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο συνασπισμός συγκεντρώνει ποσοστό 15% και πρόσθεσε ότι «το κόμμα στηρίζει την ιδέα διεξαγωγής εκλογών και στο Κόσοβο, επειδή είναι συστατικό τμήμα της Σερβίας, υπό το Σύνταγμα της χώρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης