Σχεδόν το 90% των κατοίκων της Μόσχας που νόσησαν από τον covid-19 μολύνθηκαν από το ινδικό στέλεχος

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021, 15:58
Σχεδόν το 90% των κατοίκων της Μόσχας που νόσησαν από τον covid-19 μολύνθηκαν από το ινδικό στέλεχος

Ο δήμαρχος της Μόσχας απέδωσε σήμερα την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην ρωσική πρωτεύουσα, στο ινδικό μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, που είχε ως συνέπεια να επιδεινώσει σημαντικά την επιδημιολογική κατάσταση.

Σχεδόν στο 90% των κατοίκων της Μόσχας που νόσησαν από τον Covid-19 εντοπίσθηκε το ινδικό μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Για την προστασία από το ινδικό μεταλλαγμένο στέλεχος το επίπεδο των αντισωμάτων πρέπει να είναι διπλάσιο από εκείνο που χρειάζεται για την προστασία του στελέχους της Ουχάν.

Ο δήμαρχος της Μόσχας δήλωσε επίσης ότι η ανοσία στον πληθυσμό σε σχέση με το νέο ινδικό στέλεχος μειώθηκε περισσότερο από δύο φορές και συγκεκριμένα από το 60% στο 25%, προσθέτοντας ότι αυτός είναι ο λόγος της έξαρσης των κρουσμάτων και της αύξησης των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Η εξέλιξη αυτή, όπως δήλωσε ο Σεργκέι Σομπιάνιν, περιπλέκει σημαντικά την επιδημιολογική κατάσταση και την καταπολέμηση της πανδημίας. Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιασθεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου 1,5 εκατομμύρια από όσους κατοικούν στη Μόσχα, ενώ ο πληθυσμός της φθάνει τα 12-13 εκατομμύρια κατοίκους.

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021, 15:58