Άρρηκτα συνδεδεμένη με την πυρηνική ενέργεια είναι η ενεργειακή πολιτική που σκοπεύει να εφαρμόσει η Κίνα μέσα στις επόμενες δεκαετίες, προκειμένου να μπορέσει να μειώσει τις εισαγωγές πετρελαίου και να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερη ενεργειακή αυτονομία.

Όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το Πεκίνο πρόκειται να προχωρήσει σε σειρά «τεστ αντοχής» προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα αντίστοιχα με εκείνα στη Φουκουσίμα, όπου υπήρξε εκτεταμένη διαρροή ραδιενέργειας ύστερα από το καταστροφικό τσουνάμι στις 11 Μαρτίου του 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό που μας απασχολεί είναι να παρέχουμε ασφαλής, “πράσινη” ενέργεια», εξηγεί ο υποδιευθυντής του «Daya Bay» του πρώτου πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού της ασιατικής χώρας.

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής ενέργειας στον κόσμο, με τις ανάγκες της να έχουν εκτοξευτεί την τελευταία δεκαετία.

Κινέζοι αξιωματούχοι εκτιμούν πως η πυρηνική ενέργεια αποτελεί την ιδανική λύση για τη χώρα, ωστόσο περιβαλλοντικές οργανώσεις, όπως η Greepeace υποστηρίζουν πως η λύση πρέπει να δοθεί στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας που δεν επιβαρύνουν τη φύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης