Αντιμέτωπη με μια σειρά προκλήσεις βρίσκεται η νέα πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης (AU), η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στον προεδρικό θώκο, ύστερα από έντονες διαβουλεύσεις μεταξύ των κρατών-μελών της οργάνωσης. Όπως μετέδωσε το euronews, η Nkosazana Dlamini-Zuma εξελέγη πρόεδρος μετά από τρεις ψηφοφορίες, επικρατώντας επί του Jean Ping, πρώην επικεφαλής της AU.

Η πρώην σύζυγος του προέδρου της Ν. Αφρικής, Jacop Zuma, καλείται να προωθήσει άμεσα λύσεις σε «φλέγοντα» ζητήματα εντός των ορίων της ηπείρου, με το μεγαλύτερο βάρος να δίνεται στην ανάσχεση της αυξανόμενης δυναμικής της Αλ Κάιντα στο Μάλι, την ομαλή μετάβαση σε ένα νόμιμα εκλεγμένο πολιτικό Σώμα στη Γουϊνέα-Μπισάου, την επίλυση των φυλετικών διαφορών στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό καθώς και των εδαφικών διαφορών ανάμεσα στο Σουδάν και το Ν. Σουδάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σημαίνει πολλά για την Αφρική, για την ήπειρο, την ενότητα και την ενίσχυση του γυναικείου φύλου», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ν. Αφρικής.

Ο Jacob Zuma είχε χωρίσει με τη Nkosazana Dlamini-Zuma το 1998.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Νέα πρόεδρος της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 15 Ιουλίου 2012, 23:39
ΔΠΔ: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος πολέμαρχου στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012, 02:11
Ο εφιάλτης της Μπαμιγιάν επιστρέφει!, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012, 07:10
Γουινέα-Μπισάου: Μεταβίβαση εξουσίας κι επίσημα, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012, 08:10

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης