Πάταγο έχει προκαλέσει το τραγούδι «Gangnam Style», κάνοντας μικρούς και μεγάλους, νέους και γέρους να λικνίζονται στον ρυθμό του, μιμούμενοι τις χορευτικές κινήσεις του δημιουργού του.

Το συγκεκριμένο single κυκλοφόρησε στις 15 Ιουλίου 2012 από τον Νοτιοκορεάτη ράπερ PSY και ήδη έχει κάνει 357 εκατ. views στο Youtube. Η απήχησή του είναι τέτοια που το έχουν διασκευάσει διάφοροι γνωστοί μουσικοί, όπως η Nelly Furtado και οι Maroon 5, ενώ αφιερώματα για τον καλλιτέχνη έχουν παρουσιαστεί στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, στην αμερικανική εφημερίδα «The Wall Street Journal» και στη βρετανική «Financial Times».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μετέδωσε το Associated Press, χιλιάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν την Τρίτη στο κέντρο της πρωτεύουσας, Σεούλ, προκειμένου να απολαύσουν από κοντά τους περίπου 670 χορευτές που είχαν ταξιδέψει στη Ν. Κορέα από όλο τον κόσμο για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό υπό τους ήχους του «Gangnam Style».

Δείτε το video…

Παράλληλα, σύμφωνα με άρθρο στη βρετανική «telegraph», τις δυνάμεις τους στο συγκεκριμένο τραγούδι δοκίμασαν και οι τρόφιμοι στο συγκρότημα φυλακών του νησιού Σεμπού των Φιλιππίνων, διάσημο για τις μουσικοχορευτικές παραστάσεις που παρουσιάζει κατά καιρούς. Για τους διοικούντες τις συγκεκριμένες φυλακές, ο χορός εντάσσεται στις μεθόδους σωφρονισμού των φυλακισμένων. Το 2007 οι εικόνες από την παρουσίαση του… «Thriller» είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης