Στόλτενμπεργκ σε Ερντογάν: «Οι συνομιλίες πρέπει να συνεχιστούν για την εξεύρεση λύσης»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Μαΐου 2022, 18:22
Στόλτενμπεργκ σε Ερντογάν: «Οι συνομιλίες πρέπει να συνεχιστούν για την εξεύρεση λύσης»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, για το ζήτημα των αιτήσεων της Φινλανδίας και της Σουηδίας για ένταξη στη Συμμαχία.

«Μίλησα με τον Πρόεδρο Tαγίπ Ερντογάν της πολύτιμης Συμμάχου μας Τουρκίας σχετικά με τη σημασία των Ανοιχτών Θυρών του ΝΑΤΟ και των αιτήσεων ένταξης από τη Φινλανδία και τη Σουηδία. Συμφωνούμε ότι οι ανησυχίες για την ασφάλεια όλων των Συμμάχων πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι συνομιλίες πρέπει να συνεχιστούν για την εξεύρεση λύσης», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ερντογάν: Η Σουηδία και η Φινλανδία πρέπει να συνεργαστούν στη μάχη «κατά της τρομοκρατίας»

Από μεριάς του, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ότι η Άγκυρα δεν θα δει θετικά την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, εκτός και εάν οι δύο αυτές χώρες δείξουν σαφώς ότι συνεργάζονται στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και σε άλλα ζητήματα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική προεδρία, ο Ερντογάν φέρεται ωστόσο να είπε παράλληλα ότι στηρίζει την πολιτική ανοιχτών θυρών του ΝΑΤΟ.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Μαΐου 2022, 19:28