Η καταπολέμηση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και η πλήρης αποκατάσταση της ταξιδιωτικής ελευθερίας στην Ευρώπη θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει αύριο, Πέμπτη, στο Βερολίνο, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, με τον Γερμανό ομοσπονδιακό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαιερ, τον υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ, τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν και τον αρχηγό της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης Άρμιν Λάσετ.

Αυτή τη φορά δεν είναι προγραμματισμένη μία συνάντηση του Σεμπάστιαν Κουρτς με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών της. Εξάλλου οι δύο πολιτικοί έχουν τακτικές και καλές επαφές και την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθούν στη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες (25 και 26 Μαρτίου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, πέραν του ζητήματος της διανομής των εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού -για την οποία ο Σεμπάστιαν Κουρτς έχει ηγηθεί διαμαρτυρίας έξι ηγετών της ΕΕ απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή- θα συζητηθεί η καθιέρωση ενός «πράσινου διαβατηρίου», το οποίο φέρεται ότι θα περιέχει πληροφορίες σχετικά με τεστ και ανοσοποίηση.

Η αποκατάσταση της πλήρους ελευθερίας ταξιδιών στην Ευρώπη θα είναι επίσης το πιο σημαντικό θέμα των πολιτικών του συνομιλιών στο Βερολίνο, δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος, την παραμονή της επίσκεψής του, τονίζοντας πως «ο στόχος είναι οι Γερμανοί παραθεριστές να μπορούν να κάνουν και πάλι τις διακοπές τους στην Αυστρία».

Θα συζητηθούν επίσης οι γερμανικοί κανονισμοί εισόδου και η χρήση του αμφιλεγόμενου εμβολίου της εταιρείας AstraZeneca, ανέφερε ο Αυστριακός καγκελάριος, ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής κατά την απονομή του «Βραβείου Άξελ Σπρίνγκερ» στους ιδρυτές της BioNTech Οζλέμ Τουρετσί και Ουγούρ Σαχίν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος είναι πολύ ευγνώμων προς όλους τους ερευνητές για τη σημαντική συμβολή τους στην αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας, ειδικά των ιδρυτών της BioNTech, οι οποίοι είχαν αναπτύξει ένα πολύ αποτελεσματικό εμβόλιο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, επισήμανε ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Πηγή: ΑΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης