Ακροδεξιό κόμμα στο Βέλγιο κάλεσε τη Μ. Τρίτη τους πολίτες να καταγγέλλουν στις Αρχές μετανάστες, οι οποίοι στερούνται άδειας παραμονής, μέσω ενός ειδικού ιστότοπου, ακολουθώντας το παράδειγμα του ολλανδικού ακροδεξιού κόμματος για την Ελευθερία (VV), που δημιούργησε ένα ανάλογο φόρουμ τον Φεβρουάριο, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το κόμμα Vlaams Belang, το οποίο μεταξύ άλλων επιθυμεί την απόσχιση της περιοχής της Φλάνδρας από το Βέλγιο, δημιούργησε αυτό τον ιστότοπο έξι μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές στη φλαμανδική πόλη, Αμβέρσα. Το στέλεχος του Vlaams Belang και μέλος του περιφερειακού κοινοβουλίου της Φλάνδρας, , Φίλιπ Ντεβίντερ, δικαιολόγησε αυτή την απόφαση λέγοντας ότι «μόνο ένα μικρό μέρος όσων αιτούνται ασύλου στο Βέλγιο λαμβάνουν άδεια παραμονής, την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι παραμένουν στη χώρα παρόλα αυτά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι παράνομοι δεν είναι στο σπίτι τους εδώ. Η κυβέρνηση επιθυμεί να ελαχιστοποιήσει και να αποκρύψει τα προβλήματα και την ενόχληση που προκαλούν οι παράνομοι μετανάστες», τόνισε.

Όπως έγινε γνωστό, το Vlaams Belang σχεδιάζει να συλλέξει όσα περισσότερα στοιχεία γίνεται για να δημιουργήσει μια μαύρη λίστα σχετικά με τους μετανάστες που στερούνται άδεια παραμονής. Η συγκεκριμένη λίστα θα περιλαμβάνει όχι μόνο τα εγκλήματα που διαπράττουν αλλά και τα ονόματα των εργοδοτών τους.

Τον Φεβρουάριο το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας (VV) της Ολλανδίας είχε δημιουργήσει ένα φόρουμ στο Διαδίκτυο μέσω του οποίου οι πολίτες μπορούν να παραπονούνται για εγκλήματα, αλλά και για την κατάληψη θέσεων εργασίας από μετανάστες από την ανατολική και κεντρική Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης