Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς θα τεθεί επικεφαλής της σερβικής αποστολής που θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για το Κόσοβο, την Παρασκευή 29 Αυγούστου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Novosti» του Βελιγραδίου.

Ο κ. Ντάτσιτς θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη από το Βερολίνο, όπου μαζί με τον πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς θα δώσουν το παρών σε συνέδριο για τα Δυτικά Βαλκάνια, που θα διεξαχθεί μία μέρα πριν, με οικοδέσποινα τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη και ο διευθυντής του αρμόδιου για το Κόσοβο γραφείου της σερβικής κυβέρνησης Μάρκο Τζούριτς, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδριάζει την Παρασκευή προκειμένου να συζητήσει την τελευταία, τριμηνιαία έκθεση του γενικού γραμματέα του οργανισμού Μπαν Κι-μουν για την κατάσταση στο Κόσοβο.

Στην έκθεση, ο γ.γ. του ΟΗΕ καλεί το Βελιγράδι και την Πρίστινα να συνεχίσουν τις συνομιλίες για τα ανεπίλυτα μεταξύ τους ζητήματα, το συντομότερο δυνατόν, έπειτα από ένα διάλειμμα για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στο Κόσοβο, στις αρχές Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης