Στο ρωσικό ΥΠΕΞ εκλήθη ο αναπληρωτής επικεφαλής της αμερικανικής πρεσβείας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021, 17:23
Στο ρωσικό ΥΠΕΞ εκλήθη ο αναπληρωτής επικεφαλής της αμερικανικής πρεσβείας

Ο αναπληρωτής του Αμερικανού πρέσβη στη Μόσχα, Μπαρτ Γκόρμαν, εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο Γκόρμπαν δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών: «Βρίσκομαι εδώ για να συναντηθώ με τους Ρώσους συναδέλφους». Στο υπουργείο παρέμεινε για 15 λεπτά και αναχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Χθες, Τρίτη, ο Αμερικανός πρέσβης στη Ρωσία, Τζον Σάλιβαν, δήλωσε ότι πηγαίνει στην Ουάσιγκτον για διαβουλεύσεις και θα επιστρέψει στη Μόσχα τις προσεχείς εβδομάδες, πριν από την συνάντηση των προέδρων Τζο Μπάιντεν και Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις οξύνθηκαν μετά τη συνέντευξη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, στην οποία είχε χαρακτηρίσει «φονιά» τον Ρώσο πρόεδρο, λέγοντας ότι η Μόσχα «θα πληρώσει το τίμημα» για τις παρεμβάσεις της στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020.

Μετά τις δηλώσεις αυτές ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ εκλήθη στη Μόσχα για διαβουλεύσεις, όπου βρίσκεται από τις 21 Μαρτίου. Στις 15 Απριλίου ο πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε διάταγμα για την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, ενώ στις 16 Απριλίου η Ρωσία ανακοίνωσε τη δική της απάντηση στις αμερικανικές κυρώσεις.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021, 17:23