Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών θα καλέσει τον πρεσβευτή της Ουγγαρίας για να διαμαρτυρηθεί για τις «εντελώς απαράδεκτες» δηλώσεις που έκανε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ ‘Ορμπαν για την Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το Κίεβο.

Η ανακοίνωση αυτή σηματοδοτεί μια νέα επιδείνωση στις σχέσεις μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών. Η Ουγγαρία έχει επικρίνει επανειλημμένα τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ρωσίας, λέγοντας ότι δεν κατάφεραν να αποδυναμώσουν ουσιαστικά τη Μόσχα, ενώ κινδυνεύουν να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών ‘Ολεγκ Νικολένκο, σε μήνυμά του στο Facebook, δήλωσε ότι ο ‘Ορμπαν είπε σε δημοσιογράφους ότι η Ουκρανία είναι “ουδέτερη ζώνη” και τη συνέκρινε με το Αφγανιστάν.

«Τέτοιου είδους δηλώσεις είναι εντελώς απαράδεκτες. Η Βουδαπέστη συνεχίζει μια εσκεμμένη πορεία με στόχο να καταστρέψει τις ουγγρο-ουκρανικές σχέσεις», πρόσθεσε, επισημαίνοντας αμέσως μετά: 

«Ο Ούγγρος πρεσβευτής θα κληθεί στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών για μια ειλικρινή συζήτηση. Επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να λάβουμε άλλα μέτρα ως απάντηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ‘Ορμπαν δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η Ουγγαρία θα ασκήσει βέτο σε οποιαδήποτε κύρωση της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας που πλήττει την πυρηνική ενέργεια. Η Ουγγαρία διαθέτει έναν πυρηνικό σταθμό ρωσικής κατασκευής, το οποίον σχεδιάζει να επεκτείνει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης