Επτακόσιοι περίπου επιβάτες, στην πλειονότητά τους Ιταλοί, περιμένουν να επιβιβασθούν από χθες το βράδυ στις 8.00 στο φέρι μποτ «Larks» με κυπριακή σημαία, της εταιρείας Egnatia Seaways, το οποίο εκτελεί τη διαδρομή Μπρίντιζι-Κέρκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το πλοίο έχει παρουσιάσει βλάβη στις μηχανές και εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκεται στην Ηγουμενίτσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά οι επιβάτες είχαν πληροφορηθεί -όπως δηλώνουν- ότι επρόκειτο μόνον για καθυστέρηση μίας περίπου ώρας. Στη συνέχεια, όμως, έγινε γνωστό ότι το πλοίο βρίσκεται στην Ελλάδα και δεν έχει ακόμη επισκευασθεί.

Κάποιοι από τους τουρίστες που ετοιμάζονταν να επισκεφθούν τη χώρα μας πέρασαν τη νύχτα στις εγκαταστάσεις του λιμένα του Μπρίντιζι, ενώ οι υπόλοιποι διανυκτέρευσαν στα αυτοκίνητά τους ή σε πανσιόν και ξενοδοχεία της πόλης.

Σε ανακοινωθέν της η ακτοφυλακή του Μπρίντιζι αναφέρει ότι, παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί μια εναλλακτική λύση για τη μεταφορά των επιβατών με άλλο πλοίο. Προστίθεται ωστόσο ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για να λάβει τέλος το συντομότερο η ταλαιπωρία των εν λόγω ταξιδιωτών, οι οποίοι ζητούν να μπορέσουν να κάνουν, όπως είχαν προγραμματίσει, διακοπές στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης