Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Διαφθοράς μπαίνουν οι καταγγελίες για μίζες που έφταναν ακόμη και στην κορυφή της τότε κυβέρνησης για τη σύμβαση του C4 I από κορυφαίο στέλεχος Γαλλικής εταιρείας.

Ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, σχηματίστηκε ήδη δικογραφία προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών που έκανε, σε κατάθεσή του ενώπιον των Γαλλικών εισαγγελικών αρχών ο πρώην πρόεδρος της Thales Engineering & Consulting Μισέλ Ζοσεράν, η εταιρία του οποίου κέρδισε τη σύμβαση για τις φρεγάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατάθεση που είχε δώσει το 2006, ο κ. Ζοσεράν ομολογούσε πρακτικές διαφθοράς από την εταιρεία του με αποτέλεσμα να δρομολογηθεί αμέσως δικαστική έρευνα. Ωστόσο, δεν σταμάτησε στις φρεγάτες, μιλώντας για «παράνομες πληρωμές στον υπουργό Άμυνας» αλλά αναφέρθηκε σε όσα είχε πει ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρίας που αντιπροσώπευε την Thales ότι δηλ. έχασαν τη σύμβαση για την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων (C4I) «διότι ο ανταγωνιστής η εταιρία Saic υποστηριζόταν ευθέως από τον Ντικ Τσένεϊ (σ.σ αντιπρόεδρος των ΗΠΑ 2001-2009, επί προεδρίας Μπους) . Όπως χαρακτηριστικά κατέθεσε του είχε πει ότι « χάσαμε την αγορά αυτή επειδή δωροδοκήσαμε χαμηλά , ενώ οι αμερικανοί στόχευσαν τον υπουργό Εσωτερικών και τον Πρωθυπουργό». Όπως είναι γνωστό πρωθυπουργός την περίοδο εκείνη ήταν ο Κώστας Σημίτης και η κατάθεση αυτή περιλαμβάνεται στο αίτημα δικαστικής συνδρομής που απέστειλαν οι γαλλικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνάς τους για την υπόθεση διαφθοράς στην Γαλλική εταιρία.

Η κατάθεση αυτή που ήρθε, με δημοσιεύματα του Τύπου, στην επικαιρότητα, προκάλεσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και τη διενέργεια σχετικής έρευνας από την Εισαγγελία Διαφθοράς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης