Οι Ιταλοί ψηφοφόροι επέστρεψαν, σήμερα, στις κάλπες για τον β’ γύρο των τοπικών εκλογών. Στον α’ γύρο καταγράφηκε σαφής δυσαρέσκεια για τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης του Μάριο Μόντι, μέσω της καταψήφισης των υποψηφίων των κομμάτων, τα οποία μετέχουν στην κυβέρνηση.

Μιλώντας στο Reuters ανωνύμως, πολιτικοί παρατηρητές εκφράζουν την πρόβλεψη ότι αν η τάση επιβεβαιωθεί και στον β΄ γύρο, τότε μη δημοφιλείς πλην αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, που η κυβέρνηση Μόντι επιδιώκει, «τίθενται εν αμφιβόλω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ψηφοφορία για τις εκλογές αυτές, τις πρώτες αφότου έχει αναλάβει την πρωθυπουργία ο Μόντι, θα συνεχιστεί αύριο Δευτέρα, έως τις 15.00 (τοπική ώρα).

Υπενθυμίζεται ότι ο α’ γύρος που διεξήχθη πριν από περίπου τρείς εβδομάδες, αφορούσε περί τις 900 πόλεις, με τη συμμετοχή να διαμορφώνεται στο 67%. Σήμερα, η ψηφοφορία επαναλήφθηκε σε όσες πόλεις κανένας υποψήφιος δεν συγκέντρωσε το 50,01% των ψήφων. Με την προσέλευση στη βόρεια Ιταλία, να περιορίζεται μέχρι τις απογευματινές ώρες, καθώς είναι έκδηλη η ανησυχία από την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε τα ξημερώματα.

Δείτε τα αποτελέσματα του α’ γύρου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης