Στις Ηνωμένες Πολιτείες θα απελαθεί ο Αμερικανός τζιχαντιστής που βρίσκεται εγκλωβισμένος στη «νεκρή ζώνη» ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών έχουν ήδη ξεκινήσει οι απαραίτητες διαδικασίες για την απέλαση του τζιχαντιστή καθώς η αμερικανική πλευρά δεσμεύθηκε να τον δεχθεί στην χώρα και να του χορηγήσει ταξιδιωτικό έγγραφο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιορδανικής καταγωγής αμερικανός οδηγήθηκε τη Δευτέρα σε συνοριακό φυλάκιο στην μεθόριο με την Ελλάδα προκειμένου να απελαθεί. Ωστόσο  η ελληνική αστυνομία τού απαγόρευσε την είσοδο στο ελληνικό έδαφος και βρέθηκε αποκλεισμένος στη νεκρή ζώνη.

Οι Τούρκοι χωροφύλακες του δίνουν τροφή και νερό ενώ το βράδυ, του επιτρέπουν να κοιμηθεί στο εσωτερικό οχήματος, για να τον στείλουν τα ξημερώματα προς την πλευρά των ελληνικών συνόρων.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών γίνεται την επομένη της συνάντησης στην Ουάσινγκτον του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα ξεκίνησε τη Δευτέρα την απέλαση υπόπτων ως μελών του Ισλαμικού Κράτους που κρατεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης