Mεγάλη φωτιά ξέσπασε σε πολυκατοικία στο Μάντσεστερ νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, προκαλώντας την κινητοποίηση μεγάλων δυνάμεων της βρετανικής πυροσβεστικής υπηρεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο αμέσως έσπευσαν πολλά ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με πηγές της πυροσβεστικής, έχουν καταστραφεί τρία διαμερίσματα όπως επίσης και ένα τμήμα της εξωτερικής πρόσοψης του κτηρίου. Η πυροσβεστική υπηρεσία επιβεβαιώνει πως ένα άτομο έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο μετά από εισπνοή καπνού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μπαλκόνι φλεγόμενου ορόφου φαίνεται ένα άτομο

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Μάντσεστερ σε ανάρτηση της στο Twitter αναφέρει πως η πυρκαγιά βρίσκεται υπό έλεγχο.

«Η πυρκαγιά έχει εξαπλωθεί σε πολλούς ορόφους, αλλά τα πράγματα είναι υπό έλεγχο. Οι πυροσβέστες μαζί με συναδέρφους από την Αστυνομία έχουν κάνει εκπληκτική δουλειά για να αντιμετωπίσουν αυτό το δύσκολο περιστατικό» αναφέρεται στο Tweet.

Τουλάχιστον τρεις με τέσσερις όροφοι της πολυκατοικίας έχουν τυλιχτεί στις φλόγες.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Το κτήριο σημειώνεται πως βρίσκεται στις βόρειες συνοικίες της βρετανικής πόλης.

Στον χάρτη φαίνεται το σημείο όπου βρίσκεται η πολυκατοικία

Η πυροσβεστική υπηρεσία σε tweet της αναφέρει: «Αντιμετωπίζουμε μία πυρκαγιά στον 90 όροφο μιας 12όροφης πολυκατοικίας στην οδό Τζόινερ στη βόρεια συνοικάι του Μάντσεστερ. Παρακαλούμε αποφύγετε την περιοχή αν είναι δυνατόν και κρατήστε τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά, αν μένετε εκεί κοντά».

Μάρτυρας μιλώντας στην Manchester Evening News επεσήμανε: «Μοιάζει με μια πολύ μεγάλη φωτιά. Υπάρχουν παντού αστυνομία, ασθενοφόρα και πυροσβεστική. Η φωτιά είναι περίπου στα μισά του κτηρίου – φαίνεται πολύ μεγάλη».

Από την αστυνομία έχουν αποκλειστεί οι γύρω δρόμοι τόσο για την ασφάλεια των πολιτών, όσο και για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των πυροσβεστικών οχημάτων και των ασθενοφόρων.



Φωτογραφίες: Twitter, ladbible.com, Daily Express, dailymail.co.uk

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης