Συναγερμός σήμανε την Κυριακή σε πόλη της Σιβηρίας, καθώς εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ουρανοξύστη.

Όπως μετέδωσε το Russia Today, το περιστατικό συνέβη σε 25ώροφο κτήριο στην πόλη Κρασνογιάρσκ. Άμεσα δόθηκε εντολή για εκκένωση τόσο των εσωτερικών χώρων όσο και των εξωτερικών περιμετρικά της εισόδου υπό τον φόβο πτώσης φλεγόμενων αντικειμένων και υλικών της κατασκευής. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ειδικότερα, 72 πυροσβέστες με 20 οχήματα και τρία γερανοφόρα έδωσαν πολύωρη μάχη με τις φλόγες. Ο πυκνός μαύρος καπνός ήταν ορατός από αρκετά μεγάλη απόσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς παραμένουν άγνωστα, ωστόσο εξετάζεται το ενδεχόμενο βραχυκυκλώματος. Σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών Αρχών δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Υλικές ζημιές σημειώθηκαν σε αυτοκίνητα, τα οποία ήταν σταθμευμένα από κάτω, ενώ σοβαρές καταστροφές προκλήθηκαν από την πυρκαγιά σε διαμερίσματα του ουρανοξύστη.

Το συγκρότημα κατοικιών «Novaya Vysota» κατασκευάστηκε το 2001. Διαθέτει 120 διαμερίσματα και μια κεντρική είσοδο. Το Κρασνογιάρσκ βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Σιβηρίας στις όχθες του ποταμού Γενισέι και είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη -σε πληθυσμό- της συγκεκριμένης περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης:
Στις φλόγες oυρανοξύστης στη Ρωσία, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Απριλίου 2012, 02:15

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης