Ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενεργείας (IAEA) θα έχει σήμερα συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ιράν μετά την έναρξη της ισχύος της διεθνούς συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα ανάμεσα στην Τεχεράνη και τις μεγάλες δυνάμεις, και την άρση των διεθνών κυρώσεων κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ο Γιουκίγια Αμάνο έφθασε σήμερα στην Τεχεράνη και θα συναντηθεί εντός της ημέρας με τον πρόεδρο Χασάν Ροχανί, λίγες ώρες αφού η IAEA έδωσε το πράσινο φως για την εφαρμογή της διεθνούς συμφωνίας η οποία υπεγράφη τον Ιούλιο για τον έλεγχο του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι σχέσεις ανάμεσα στο Ιράν και την IAEA εισέρχονται σε νέα φάση» δήλωνε ο Αμάνο σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο επιβεβαιώνοντας ότι η Τεχεράνη έχει θέσει σε εφαρμογή τα μέτρα που προβλέπονται από τη συμφωνία.

«Έχει γίνει πολλή δουλειά, αλλά απαιτείται ανάλογη προσπάθεια» για την εκπλήρωση της διεθνούς επιδίωξης που είναι η εγγύηση του ειρηνικού χαρακτήρα του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, ανέφερε στην ανακοίνωση ο γενικός γραμματέας της IAEA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης