Στην Κίνα έπιναν μπίρα πριν από 5.000 χρόνια

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Μαΐου 2016, 09:27
Στην Κίνα έπιναν μπίρα πριν από 5.000 χρόνια
Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αντικείμενα κι άλλα ίχνη σε μια τοποθεσία της βόρειας Κίνας, που δείχνουν ότι οι αρχαίοι Κινέζοι έφτιαχναν μπίρα και μάλιστα από κριθάρι, πριν από τουλάχιστον 5.000 χρόνια, με διαδικασίες όχι πολύ διαφορετικές από τις σημερινές.

Παραμένει ασαφές το πότε ξεκίνησαν να πίνουν μπίρα στην αρχαία Κίνα, ενώ ουδείς επιστήμονας μπορεί να πει με σιγουριά τι είδους γεύση είχε η προϊστορική κινεζική μπίρα, καθώς είναι άγνωστη η ακριβής συνταγή της, αλλά μάλλον γλύκιζε.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον κινεζικής καταγωγής Ζιαζίνγκ Γουάνγκ του Κέντρου Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS) των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Μαΐου 2016, 09:44