«Στην Ιταλία αυξάνεται η κυκλοφορία της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2021, 13:53
«Στην Ιταλία αυξάνεται η κυκλοφορία της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού»

Σύμφωνα με το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της Ιταλίας, «στη χώρα, η κυκλοφορία της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού παρουσιάζει αύξηση». «Εκτός από τη διαδικασία ιχνηλάτησης και την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου, πρέπει να τύχουν σεβασμού όλα τα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού» προσθέτει το Ινστιτούτο.

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου τα κρούσματα Covid-19 συνέχισαν να μειώνονται αλλά τώρα, όπως υπογραμμίζει ο Τύπος, η τάση αντιστράφηκε σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. «Η πανδημία δεν τελείωσε, πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα. «Oι παραλλαγές, ιδίως, προκαλούν επιπλέον ανησυχία και πρέπει να παρακολουθήσουμε αδιάλειπτα την όλη κατάσταση» πρόσθεσε.

Από το Πανεπιστήμιο του Τρέντο τονίζεται ότι «η παραλλαγή Δέλτα σε πολλές περιοχές εντοπίζεται σε περισσότερο από το 50% των νέων κρουσμάτων και πολύ σύντομα θα αφορά την πλειονότητα σε όλη τη χώρα». Στην Ιταλία, χθες, καταγράφηκαν 1.394 περιστατικά κορωνοϊού, ενώ 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2021, 14:06