Συνάντηση με τη διάσημη ακτιβίστρια της Μιανμάρ, Aung San Suu Kyi, θα έχει σήμερα, Τρίτη, ο πρόεδρος της Ν. Κορέας, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην ασιατική χώρα. Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, ο Lee Myung-bak θα συναντηθεί με την επικεφαλής της «Εθνικής Ένωσης για τη Δημοκρατία» (NLD) στην οικονομική πρωτεύουσα της ασιατικής χώρας, Γιανκούν.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας καθώς στην ίδια πόλη, το 1983, είχε σημειωθεί έκρηξη βόμβας, προκαλώντας τον θάνατο 21 ανθρώπων. Εκείνη τη χρονιά η Σεούλ είχε κατηγορήσει ανοικτά την Πιονγκγιάνγκ πως σκόπευε να δολοφονήσει τον πρόεδρο της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη προέδρου του ασιατικού κράτους στη Μιανμάρ μετά από εκείνη την επίθεση.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Μιανμάρ

Τη Δευτέρα, ο Lee Myung-bak είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρόεδρο της μεταβατικής κυβέρνησης, Thein Sein, στην πρωτεύουσα Ναϊ Πι Τάου, με τους δύο άνδρες να συζητούν διάφορα θέματα οικονομικής φύσεως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Ν. Κορέας είναι ο τελευταίος από μια σειρά ηγετών και κορυφαίων ξένων διπλωματών που επισκέπτεται τη χώρα. Η Μιανμάρ πασχίζει να πείσει τη διεθνή κοινότητα πως συνεχίζει να βαδίζει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

Διαβάστε επίσης:
Μιανμάρ: Τον είπε τελικά τον όρκο
, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012, 06:21
«Μακρύς ο δρόμος της Μιανμάρ», Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012, 06:06

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης