Στην πολιτεία της Λουϊζιάνα μεταφέρεται, σήμερα, Σάββατo 24 Μαρτίου ο αγώνας των τεσσάρων υποψηφίων για το ποιος τελικά θα είναι ο «εκλεκτός» του ρεπουμπλικανικού κόμματος ο οποίος θα τεθεί αντιμέτωπος του Barack Obama στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Μέχρι στιγμής ο Mitt Romney προηγείται στους εκλέκτορες έναντι του βασικού του πολιτικού αντιπάλου, Rick Santorum, την ίδια στιγμή που ο Newt Gingrich δείχνει να μην μπορεί να σταματήσει τη φθίνουσα πορεία που σημειώνει η δική του υποψηφιότητα από τις προκριματικές της «Σούπερ Τρίτης». Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων μοιάζει σαν να παίζει το τελευταίο του χαρτί στην κούρσα των προκριματικών καθώς έχει πραγματοποιήσει αρκετές περιοδείες στη συγκεκριμένη πολιτεία.
Όσον αφορά στον τέταρτο υποψήφιο, Ron Paul, δεν έχει μέχρι στιγμής καταφέρει να σημειώσει κάποια νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Λουϊζιάνα έχει πληγεί επανειλημμένα από ανεμοστρόβιλους και αποτελείται κυρίως από Αφροαμερικανούς με χαμηλό εισόδημα. Το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη πολιτεία έγκειται στο γεγονός πως για να μπορέσει κάποιος υποψήφιος να λάβει εκλέκτορες θα πρέπει να συγκεντρώνει πάνω από το 25% των ψήφων.

Συνολικά, η Λουϊζιάνα δίνει 20 εκλέκτορες.

Διαβάστε επίσης:
Νίκησε και στο Ιλινόις, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012, 02:45

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης