Με έναν επιθετικό τίτλο, με τον οποίον χαρακτηρίζει «εμπρηστή» τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κυκλοφόρησε το γερμανικό περιοδικό Stern.  

Το γερμανικό περιοδικό γράφει ότι ο «Ερντογάν, προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία, έχει γίνει “εμπρηστής” τόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας, όσο και στο εξωτερικό», και αναφέρεται στη στάση του όσον αφορά την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, αλλά και στα ζητήματα της Συρίας και της Λιβύης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδική αναφορά γίνεται και στην επιθετική ρητορική του απέναντι στην Ελλάδα. Ο Ερντογάν, γράφει το Stern, «απειλεί μια σύμμαχο χώρα με πυραύλους, ακόμα και πως θα πλήξει με Tayfun την Αθήνα».

Αναφέροντας, επίσης, ότι «ο Ερντογάν κρατάει πολλά μέτωπα ανοιχτά στο εξωτερικό, από την Ουκρανία μέχρι τη Συρία, χρησιμοποιώντας τη δύναμή του», το γερμανικό περιοδικό έκανε ειδική μνεία στις επικείμενες εκλογές στην Τουρκία, γράφοντας: «Θα δεχτεί ο Ερντογάν μια εκλογική ήττα; Ο εταίρος του, το κόμμα MHP, είναι τόσο καλά εδραιωμένο στο στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας που ορισμένοι ειδικοί εικάζουν ότι θα μπορούσε να παραμείνει στην εξουσία, ακόμα κι αν το κοινό έχει διαφορετικές προτιμήσεις».

Το δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση της Άγκυρας. Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ, είπε πως τέτοιου είδους εκδόσεις «αποτελούν μαύρη προπαγάνδα», καθώς «ορισμένα δυτικά μέσα στοχεύουν συστηματικά τον πρόεδρο Ερντογάν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες το βρετανικό περιοδικό «The Economist» χαρακτήρισε τον Ερντογάν «δικτάτορα», ενώ και το Bloomberg έκανε ειδική ανάλυση, σημειώνοντας πως «θα πρέπει να ασκηθεί πίεση» στην Τουρκία ως απάντηση στο βέτο του προέδρου Ερντογάν στη Σουηδία.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης