Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε το Σάββατο το Facebook, το Instagram και το Twitter να αναστείλουν τους λογαριασμούς των ηγετών του ιρανικού καθεστώτος μέχρι να αποκατασταθεί η πρόσβαση στο διαδίκτυο στο Ιράν.

Οι Ιρανοί είναι αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο εδώ και μία εβδομάδα, αφότου οι Αρχές απέκλεισαν σχεδόν εξ ολοκλήρου την πρόσβαση στο διαδίκτυο, με αφορμή τις βίαιες κινητοποιήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται για ένα βαθύτατα υποκριτικό καθεστώς. Κόβει το διαδίκτυο ενώ η κυβέρνησή του εξακολουθεί να χρησιμοποιεί όλους αυτούς τους λογαριασμούς στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης», κατήγγειλε ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος για το Ιράν Μπράιαν Χουκ, σε μια συνέντευξη στο Bloomberg που μεταδόθηκε μέσω του Twitter.

«Καλούμε τις εταιρείες όπως το Facebook, το Instagram και το Twitter να αναστείλουν τους λογαριασμούς του Ανώτατου Ηγέτη (Αλί) Χαμενεΐ, του υπουργού Εξωτερικών (Τζαβάντ) Ζαρίφ και του προέδρου (Χασάν) Ροχανί, μέχρι να δώσουν το διαδίκτυο στον λαό τους», πρόσθεσε.

«Το καθεστώς έκοψε το διαδίκτυο επειδή προσπαθεί να κρύψει τους νεκρούς και τις τραγωδίες που υπέστησαν χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη τη χώρα», διαβεβαίωσε εξάλλου ο Χουκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή, με μια ανάρτηση στην περσική γλώσσα, ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ζήτησε από τους Ιρανούς να δώσουν στις ΗΠΑ οποιαδήποτε απόδειξη «καταστολής» εκ μέρους του ιρανικού καθεστώτος, λέγοντας ότι η Ουάσινγκτον θα επιβάλει κυρώσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης