Στάση και στον Πειραιά πριν καταλήξει στο Λίβανο είχε κάνει το μοιραίο πλοίο με τους 2.750 τόνους νιτρικής αμμωνίας στο οποίο έγινε η φονική έκρηξη στη Βηρυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο Rhosus άνηκε σε κυπριακή εταιρεία και το 2013 αγοράστηκε από επιχειρηματία με καταγωγή από τη Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μετέδωσε το Open, το πλοίο φέρεται να άνηκε στην Teto Shipping με έδρα τη Λεμεσό και ιδιοκτήτη τον Grechushkin Igor. 

Η νιτρική αμμωνία φορτώθηκε στην Γεωργία και είχε τελικό προορισμό την Μοζαμβίκη. Η επίσημη εκδοχή ήταν πως θα χρησιμοποιούνταν ως συστατικό για λίπασμα.

Έτσι λοιπόν, το καράβι φορτωμένο με νιτρική αμμωνία είχε φτάσει στην Τουρκία και εκεί άλλαξε πλήρωμα αφού ήταν τέσσερις μήνες απλήρωτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Rhosus έκανε στάση έπειτα στον Πειραιά για ανεφοδιασμό και φαίνεται πως υπήρξε σύγκρουση του πληρώματος με τον ιδιοκτήτη λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων τους.

Στην πορεία, ο καπετάνιος πήγε στη Βηρυτό για να φορτωθούν στο κατάστρωμα αγροτικά μηχανήματα. Λόγω παλαιότητας όμως, το κατάστρωμα δεν άντεξε τόσο μεγάλο βάρος και το 2014 το πλοίο δεσμεύτηκε. Οι ναυτικοί μετά από 11 μήνες κατάφεραν να απελευθερωθούν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης