Κανείς στην Ευρώπη, ούτε το Βερολίνο, δεν έχει αλλάξει τους όρους σε ό,τι αφορά στην ενταξιακή πορεία της Σερβίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), ούτε έχει θέσει νέους, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ, σε κοινή συνέντευξή Τύπου με τον Σέρβο πρωθυπουργό Ίβιτσα Ντάτσιτς και τον Ελβετό υπουργό Εξωτερικών Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ, στο Βελιγράδι.

Σημείωσε δε, ότι η Γερμανία θα εργαστεί από κοινού με τις σερβικές αρχές προκειμένου να «ανοίξουν» το συντομότερο δυνατόν τα κεφάλαια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο προκειμένου να ενισχύσουμε και να διασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, τόνισε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, επισημαίνοντας πως επισκέπτεται το Βελιγράδι μια σημαντική, όπως είπε, στιγμή, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που η σερβική κυβέρνηση ανέλαβε καθήκοντα.

Δεν θα πρέπει να διεξάγουμε συζητήσεις για το ποιος φταίει, καθώς κανείς δεν έχει αλλάξει τους όρους για τη Σερβία και δεν έχει θέσει νέους, ούτε καν η Γερμανία. Αυτά, είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, «είναι ανοησίες».

Ερωτηθείς, στο πλαίσιο αυτό, τι σημαίνει ο συμβιβασμός που έχει ζητηθεί από Βελιγράδι και Πρίστινα, απάντησε πως δεν είναι διαπραγματεύσιμη η εξομάλυνση των σχέσεων καθώς πρόκειται για αναπόσπαστο τμήμα των κοινών καθηκόντων των δύο πλευρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης