Στάινμαγερ: Η ουγγρική κυβέρνηση να βρει την απάντηση στο άκυρο δημοψήφισμα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016, 02:48
Στάινμαγερ: Η ουγγρική κυβέρνηση να βρει την απάντηση στο άκυρο δημοψήφισμα
Την πεποίθησή του πως εναπόκειται στην κυβέρνηση της Ουγγαρίας να βρει ένα τρόπο να απαντήσει στο δημοψήφισμα της Κυριακής που διεξήχθη σχετικά με την απόρριψη του σχεδίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ποσοστώσεις στη μετεγκατάσταση προσφύγων στις χώρες της Ε.Ε., εξέφρασε τη Δευτέρα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ

«Η (έλλειψη) επαρκούς συμμετοχής που καταγράφηκε στο δημοψήφισμα αποτελεί μια ξεκάθαρη απάντηση, πολλοί άνθρωποι δεν προσήλθαν να ψηφίσουν. Πλέον βρίσκεται στα χέρια της ουγγρικής κυβέρνησης να βρει την σωστή λύση και απάντηση», τόνισε ο Σταϊνμάιερ, έπειτα από συνάντηση του με τον Σλοβάκο ομόλογό του Μίροσλαβ Λάιτσακ στην Μπρατισλάβα.

Η συμμετοχή στο χθεσινό δημοψήφισμα ήταν χαμηλότερη από το 45% και οι ψήφοι που καταμετρήθηκαν δεν αντιπροσωπεύουν παρά το 39,9% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, καθιστώντας το δημοψήφισμα μη έγκυρο, καθώς απαιτείτο τουλάχιστον το 50% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Όσοι ψήφισαν απέρριψαν μαζικά σε ποσοστό 98,32% την ανακατανομή και τη μετεγκατάσταση προσφύγων στα κράτη μέλη της ΕΕ βάσει ποσοστώσεων.

Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «εξαιρετικό» και άφησε να εννοηθεί ότι παρά το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό όσων δεν πήγαν στις κάλπες εξακολουθεί να διαθέτει την εντολή να πάει στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα προκειμένου να διασφαλίσει «ότι δεν θα πρέπει να μας αναγκάσουν να δεχθούμε στην Ουγγαρία ανθρώπους με τους οποίους δεν θέλουμε να ζήσουμε μαζί».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016, 02:48