Στάινμαγερ: Θα εργαστώ για την αποκατάσταση του διαλόγου με την Άγκυρα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016, 20:12
Στάινμαγερ: Θα εργαστώ για την αποκατάσταση του διαλόγου με την Άγκυρα
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ δήλωσε την Παρασκευή ότι ελπίζει πως θα αποκατασταθούν οι απευθείας συνομιλίες με την Άγκυρα, παρά τις ανησυχίες που διατυπώνονται σχετικά με τις συλλήψεις και τις απολύσεις στις οποίες προχώρησαν οι τουρκικές αρχές εναντίον όσων φέρονται να συμμετείχαν στο δίκτυο που ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

«Θα εργαστώ ώστε να εξασφαλίσω ότι ο διάλογος με την Τουρκία δεν θα διεξάγεται αποκλειστικά μέσω μεγαφώνων, μικροφώνων και καμερών» επισήμανε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας μετά τη συνάντηση που είχε με άλλους υπουργούς Εξωτερικών γερμανόφωνων χωρών στο Βαντούζ του Λιχτενστάιν.

«Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική –ακόμα κι αν είναι δύσκολο λόγω της παρούσας συγκυρίας– πάρα να επιστρέψουμε στον απευθείας διάλογο με την Τουρκία».

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ επισήμανε ότι επικεντρώνει τις προσπάθειές του «στους τρόπους, με τους οποίους θα διαχειριστεί τις σχέσεις με την Τουρκία σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία και τι μπορούμε να κάνουμε για εκείνους που συνελήφθησαν».

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία δεν θα συνάδει με τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016, 20:12