Μια σπάνια προτομή του θεμελιωτή του αμερικανικού Συντάγματος, Benjamin Franklin, εντοπίστηκε πριν από λίγες ημέρες από δυνάμεις της ομοσπονδιακής Αστυνομίας των Η.Π.Α. (FBI), ύστερα από σχεδόν έναν μήνα ερευνών όταν και είχε κλαπεί από κατοικία στη Φιλαδέλφεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το συγκεκριμένο αγαλματίδιο, η εκτιμώμενη αξία του οποίου αγγίζει τα 3 εκατ. δολάρια, εντοπίστηκε στην κατοχή μιας πρώην υπαλλήλου σε συνεργείο καθαρισμού που παρείχε μεταξύ άλλων υπηρεσίες σε σπίτια της συνοικίας Μπριν Μόρ. Η προτομή είχε αφαιρεθεί παράνομα από το καθιστικό στις 24 Αυγούστου και είναι μια από τις τρεις που είχαν δημιουργηθεί το 1778 από τον διάσημο γλύπτη, Jean-Antoine Houdon, όταν η εμβληματική φιγούρα της αμερικανικής ιστορίας είχε επισκεφτεί το Παρίσι. Έχει ύψος 71 εκ. και το βάρος της δεν ξεπερνά τα 11 κιλά. Ο Benjamin Franklin διετέλεσε μέλος της Επιτροπής που συνέταξε τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των Η.Π.Α. και θεωρείται ένας από τους «Εθνοπατέρες» της Αμερικής.

Σύλληψη 46χρονης στο Μέριλαντ των Η.Π.Α.

Εκπρόσωπος του FBI επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι μια γυναίκα, 46 ετών, κρατείται από τις αμερικανικές Αρχές, υπογραμμίζοντας ότι η προτομή δεν έχει υποστεί κάποια ζημιά.

Όπως μετέδωσε το Associated Press, πρόκειται για την Andrea Lawton, η οποία συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή, την ώρα που κατέβαινε από λεωφορείο σε πόλη του Μέριλαντ, έχοντας προηγουμένως επιβιβαστεί σε πόλη της Αλαμπάμα. Η προτομή εντοπίστηκε μέσα σε μια τσάντα. Η συλληφθείσα αντιμετωπίζει σειρά κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένων της κλοπής, της απάτης και της δια-πολιτειακής μεταφοράς κλοπιμαίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχε απολυθεί στις 21 Αυγούστου από την εταιρεία όπου εργαζόταν, με την προτομή να αφαιρείται τρεις ημέρες αργότερα από το σπίτι του δικηγόρου, George D’Angelo. Η Andrea Lawton αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα, Τετάρτη, ενώπιον του δικαστή.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης