Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Γαλλίας παραμένει «σοβαρή», αλλά η χώρα αρχίζει να βλέπει κάποιες ενδείξεις βελτίωσης σε περιοχές όπου επέβαλε lockdown πριν από μερικές εβδομάδες, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ.

«Έχουμε τις πρώτες ενθαρρυντικές ενδείξεις στα 16 διαμερίσματα όπου είχαμε επιβάλει περιοριστικά μέτρα», δήλωσε ο Ατάλ, σε συνέντευξη Τύπου ύστερα από κυβερνητική σύσκεψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γαλλία ελπίζει τώρα ότι οι ταχύτεροι ρυθμοί της εμβολιαστικής της εκστρατείας, σε συνδυασμό με το πανεθνικό lockdown διάρκειας ενός μήνα που βρίσκεται σε ισχύ από το περασμένο Σαββατοκύριακο, θα τη βοηθήσουν να ανακτήσει τον έλεγχο επί της τελευταίας έξαρσης του ιού.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ατάλ δήλωσε ότι ο αριθμός των ασθενών Covid-19 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας πιθανόν να αυξηθεί τις ερχόμενες ημέρες.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι 5.729 άνθρωποι νοσηλεύονται με κορωνοϊο σε ΜΕΘ, αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για το 2021. Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης 433 νέους θανάτους από Covid-19 και είπε ότι πάνω από 13 εκατ. άνθρωποι έχουν έως τώρα εμβολιαστεί, συμπεριλαμβανομένων των 9,8 εκατ. που έχουν λάβει την πρώτη δόση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης