Mία ανθρωπιστική οργάνωση προειδοποίησε σήμερα ότι οι Σύροι που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται εδώ και σχεδόν 4 χρόνια στη χώρα τους έχουν ανάγκη από περισσότερη βοήθεια ενόψει του χειμώνα.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) επισήμανε σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, ότι η συντριπτική πλειονότητα των Σύρων εκτοπισμένων και προσφύγων θα έρθει αντιμέτωπη με την πτώση της θερμοκρασίας και τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι κοινότητες αυτές και οι ευάλωτες οικογένειες που δεν έχουν πρόσβαση σε οργανωμένα καταφύγια, που διαμένουν σε κατεστραμμένα κτίρια, προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν έναν σφοδρό χειμώνα στη Συρία και στις γειτονικές χώρες φιλοξενίας» τόνισε η IFRC που προτρέπει τους δωρητές να δράσουν επειγόντως.
Σχεδόν το 50% των Σύρων έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει τις εστίες του από την έναρξη των συγκρούσεων στη Συρία το Μάρτιο του 2011: περίπου 3,2 εκατομμύρια έχουν φύγει από την χώρα τους την ώρα που 7,2 εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί εντός της χώρας εξαιτίας του πολέμου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

«Βασιζόμενοι στην εμπειρία μας κατά το παρελθόν, γνωρίζουμε ότι το να προσφέρουμε έγκαιρα την υποστήριξή μας σε αυτές τις κοινότητες είναι ζωτικής σημασίας» δήλωσε ο Μάικλ Χίγκινσον, υπεύθυνος του IFRC για τη Συρία.

«Το να καθυστερήσουμε σήμερα θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ότι η βοήθεια δεν θα έχει φθάσει όταν η θερμοκρασία πέσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οργάνωση σημείωσε ότι θέλει να διανείμει στη Συρία 50.000 δέματα με εξοπλισμούς για την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το καθένα εξ αυτών θα εμπεριέχει στρώματα και θερμικές κουβέρτες, όμως χρειάζεται το ποσό των 5,2 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η επιχείρηση αυτή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης