Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν χθες Κυριακή το βράδυ σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι εναντίον αστυνομικού τμήματος στη Μογκαντίσου, την πρωτεύουσα της Σομαλίας, ενημέρωσε η αστυνομία.

Η επίθεση διαπράχθηκε στις 21:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σε αστυνομικό τμήμα στην Ουαμπέρι, στο νότιο τμήμα της πόλης, πάνω στον πολυσύχναστο οδικό άξονα Μάκα αλ Μουκαράμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έξι άνθρωποι, τέσσερις πολίτες και δύο αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι εναντίον αστυνομικού τμήματος», δήλωσε ο Σαντίκ Ντουντίς, εκπρόσωπος της σομαλικής αστυνομίας, στο Γαλλικό Πρακτορείο, διευκρινίζοντας πως άλλοι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Στόχος της επίθεσης ήταν ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος, ο οποίος σκοτώθηκε, διευκρίνισε ο Ντουντίς.

«Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που κατέστρεψε τμήματα του κτηρίου», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ιμπραήμ Μοχάμεντ, ανώτερος αξιωματικός της σομαλικής αστυνομίας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, προκάλεσε επίσης ζημιές σε παρακείμενα κτήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χασάν Μοχάμεντ, αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στο αυτοκίνητό του όταν έγινε η έκρηξη, είπε πως είδε «πολλούς ανθρώπους να κείτονται στον δρόμο». «Ταρακουνήθηκα μέσα στο αυτοκίνητό μου τη στιγμή της έκρηξης», αφηγήθηκε.

Ο οδικός άξονας Μάκα Αλ Μουκαράμα, από τους κυριότερους της πρωτεύουσας, αποκλείστηκε προσωρινά από την αστυνομία, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη της ευθύνης για την ενέργεια· πάντως η Σεμπάμπ, τζιχαντιστική οργάνωση προσκείμενη στην Αλ Κάιντα, εξαπολύει συχνά επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών αξιωματούχων και των δυνάμεων ασφαλείας στη Μογκαντίσου.

Η Σεμπάμπ, που ορκίζεται να ανατρέψει την εύθραυστη σομαλική κυβέρνηση που υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, κατείχε μέρος της πρωτεύουσας προτού την εκδιώξει από αυτή το 2011 με ευρείας κλίμακας επιχείρηση η AMISOM, η στρατιωτική αποστολή της Αφρικανικής Ένωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης