Θλίψη προκαλεί στον αθλητικό κόσμο -και όχι μόνο- η είδηση του ξαφνικού θανάτου της 16χρονης Λους Ντουαντί, ανερχόμενης αθλήτριας της αναρρίχησης.

Η πρωταθλήτρια αναρρίχησης βράχου σε επίπεδο εφήβων, έπεσε σε γκρεμό από ύψος 150 μέτρων την ώρα που περνούσε από μονοπάτι, στο Γκρενόμπλ, παρόλο που ήταν πλήρως εξοπλισμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι που οδήγησαν στο τραγικό αυτό δυστύχημα, αναφέρει το ΒΒC.

Η 16χρονη είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αναρρίχησης Νέων, το 2019 στην Ιταλία, ενώ είχε τερματίσει πέμπτη την «παρθενική» της συμμετοχή στη μεγαλύτερη κατηγορία και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αναρρίχησης που έγινε στο Κολοράντο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tόσο η ομάδα της, όσο και η Γαλλική Ορειβατική Ομοσπονδία (FFME), προχώρησαν στην ανακοίνωση του θανάτου της, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό.

«Η Λους ήταν μια πολλά υποσχόμενη νεαρή αθλήτρια στη γαλλική ομάδα αναρρίχησης. Λαμπρή στους αγώνες. Τα τραγικά αυτά νέα έπληξαν τους συναθλητές, τους προπονητές και την ομάδα της σκληρά. Όμως τώρα θρηνεί ολόκληρη η ομοσπονδία» .

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης