Σε ένα νέο βίντεο που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα η οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο, ένα μικρό αγόρι εμφανίζεται να εκτελεί με πιστόλι δύο άνδρες που σύμφωνα με τους τζιχαντιστές εργάζονταν για τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βίντεο διάρκειας επτά λεπτών δείχνει το παιδί, που φαίνεται να είναι ηλικίας περίπου δέκα ετών, να εκτελεί εν ψυχρώ δύο γονατισμένους άνδρεςΤο βίντεο, διάρκειας επτά λεπτών με τίτλο «Ξεσκεπάζοντας έναν εσωτερικό εχθρό» και συνοδεύεται από ένα σχόλιο στα ρωσικά.

Το βίντεο ξεκινά με την ανάκριση του ενός από τους δύο άνδρες ο οποίος δηλώνει ότι κατάγεται από το Καζακστάν. Υποστηρίζει ότι στρατολογήθηκε από τη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών (FSB) να προσεγγίσει έναν μαχητή του Χαλιφάτου, ο οποίος δεν κατονομάζεται.

Προσοχή: Το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δεύτερος άνδρας, η υπηκοότητα του οποίου δεν διευκρινίστηκε, φέρεται ότι ομολόγησε πως στο παρελθόν είχε εργαστεί για την FSB στη Ρωσία και ότι του ανατέθηκε να σκοτώσει έναν μαχητή της οργάνωσης, που επίσης δεν κατονομάστηκε. Και οι δύο «πράκτορες» δήλωσαν ότι τους ζητήθηκε να συλλέξουν πληροφορίες για τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Μετά τις σκηνές της «ανάκρισης», το βίντεο σταματά. Η επόμενη σκηνή, σε εξωτερικό χώρο, δείχνει έναν γενειοφόρο μαχητή του Χαλιφάτου με στρατιωτική στολή, όρθιο δίπλα στο μικρό αγόρι που κρατά ένα πιστόλι. Ο γενειοφόρος απαγγέλλει θρησκευτικούς στίχους και ανακοινώσει ότι οι δύο άνδρες «κρατούνται από τα λιονταράκια του χαλιφάτου».

Το αγόρι έχει μακριά μαλλιά και φορά στρατιωτικό παντελόνι και μπλούζα. Οι δύο κατηγορούμενοι, ντυμένοι με γκρι στολή, είναι γονατισμένοι μπροστά στο παιδί που τους πυροβολεί αρχικά στο κεφάλι και συνεχίζει να τους πυροβολεί πολλές φορές ακόμη, αφού πέσουν στο έδαφος.

Στο τέλος έχουν προστεθεί σκηνές από ένα άλλο προπαγανδιστικό βίντεο που γυρίστηκε το 2014 και στο οποίο το αγόρι δηλώνει ότι θέλει να «σκοτώσει τους απίστους». Η σκηνή αυτή είχε γυριστεί σε ένα στρατόπεδο όπου μικρά παιδιά μαθαίνουν τον χειρισμό των όπλων.

Ο 10χρονος είχε δηλώσει τότε ότι το όνομά του είναι Αμπντάλα και κατάγεται από το Καζακστάν.

Μέχρι στιγμής η FSB δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το βίντεο αυτό.

Είναι η πρώτη φορά που η σουνιτική οργάνωση δίνει στη δημοσιότητα εικόνες στις οποίες ένα παιδί εκτελεί αιχμαλώτουςΕίναι η πρώτη φορά που η σουνιτική οργάνωση δίνει στη δημοσιότητα εικόνες στις οποίες ένα παιδί εκτελεί αιχμαλώτους. Μέχρι σήμερα, στα βίντεο εικονίζονταν ανήλικοι να παρακολουθούν τις εκτελέσεις, να συμμετέχουν σε συγκρούσεις ή να εκπαιδεύονται στα όπλα.

Το γεγονός μάλιστα ότι το αγοράκι πυροβολεί αρκετές φορές τα θύματα, τόσο στο κεφάλι, όσο και στο σώμα, επιτείνει την αίσθηση της τραγωδίας και του αποτρόπαιου.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω υλικό δόθηκε στη δημοσιότητα μία ημέρα αφότου κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες που απεικονίζει έναν 14χρονο καμικάζι αυτοκτονίας ο οποίος φέρεται να είναι ένας εκ των δύο δραστών της βομβιστικής επίθεσης στην ιρανική επαρχεία Σαλαχουντίν.

Το αγόρι φέρεται να λέγεται Αμπού αλ-Χασάν αλ-Σάμι και η σειρά φωτογραφιών στις οποίες εμφανίζεται, τιτλοφορούνται «Μάχη της εκδίκησης για τη Μητέρα των Πιστών (Aisha)». Eμφανίζεται να κάθεται στη θέση του οδηγού ενός μεγάλου φορτηγού γεμάτου με εκρηκτικά. Στα χέρια του, ο νεαρός μαχητής κρατά μια χειροβομβίδα.

Σημειώνεται ότι το Ισλαμικό Χαλιφάτο είχε δημοσιεύσει στα μέσα Δεκεμβρίο οδηγό για τις μητέρες της οργάνωσης που περιείχε συμβουλές για το πώς πρέπει να μεγαλώσουν ένα μωρό τζιχαντιστή.

Το εγχειρίδιο με τίτλο «Ο ρόλος της αδερφής στη Τζιχάντ» συνιστά τα μικρά παιδιά να έχουν πρόσβαση σε ιστότοπους τζιχαντιστών, να μαθαίνουν ιστορίες των μαχητών καθώς και να παίζουν παιχνίδια -όπως τα βελάκια- μέσα από τα οποία θα βελτιώσουν το «σημάδι» τους σε στόχους.

Το να εμφυσήσουν στα παιδιά τα ιδεώδη της οργάνωσης είναι η πιο ουσιαστική συνδρομή που μπορούν να έχουν οι γυναίκες στον γενικό σκοπό της οργάνωσης. Στον οδηγό μάλιστα τις προτρέπουν να ξεκινήσουν το νωρίτερο δυνατό την «εκπαίδευση», πριν κιόλας την ηλικία των επτά, καθώς μπορεί να είναι αργά μέχρι τότε.

Συναγερμός στην Ευρώπη

Την ίδια ώρα λίστα με τα ονόματα επτά τζιχαντιστών που ενδέχεται να επιχειρήσουν επίθεση σε ευρωπαϊκή χώρα έως τις 17 Ιανουαρίου, έστειλε με κατεπείγον σήμα της η Europol, προς όλες τις διωκτικές αρχές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ αυτών και στη χώρα μας.

Στο συγκεκριμένο σήμα ζητείται από τις ελληνικές διωκτικές αρχές να ερευνήσουν αν πρόκειται για υπαρκτά πρόσωπα, αν έχουν περάσει από την Ελλάδα και αν ναι να δοθούν τα στοιχεία τους προκειμένου να αποφευχθεί η μετακίνησή τους μέσω αεροδρομίων χωρών της Ε.Ε.

Επιπλέον, έχουν αποσταλεί και φωτογραφίες για να διαπιστωθεί μήπως οι ελληνικές αρχές έχουν ήδη συλλάβει ή προσαγάγει κάποιους εξ αυτών με άλλα στοιχεία ταυτότητας.

Από τις πρώτες έρευνες στελεχών των αρμοδίων διωκτικών αρχών, τα τελευταία 24ωρα, δεν έχουν εντοπιστεί άτομα με τα συγκεκριμένα στοιχεία ταυτότητας.

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι οι καταζητούμενοι πλέον δεν βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος και ως εκ τούτου δεν υπάρχει άμεση απειλή για την Ελλάδα, ενώ πιθανές χώρες εκδήλωσης της επίθεσης, σύμφωνα με την Europol, είναι η Βρετανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία.

Διαβάστε επίσης: Πώς 4 άνθρωποι διέλυσαν μια χώρα
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015, 21:42

Αnonymous κατά τζιχαντιστών
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015, 20:33

Ιράκ: 2.700 αγνοούμενοι από την έναρξη της εκστρατείας του Ισλαμικού Χαλιφάτου
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014, 06:48

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης