Νέα «βήματα» άρσης των περιορισμών που εφαρμόζονται στη Σλοβενία εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19 δρομολογούνται από σήμερα, καθώς επαναλειτουργούν περισσότερες επιχειρήσεις.

Αναλυτικότερα, από σήμερα επαναλειτουργούν μουσεία, γκαλερί και βιβλιοθήκες. Επιπλέον οι γυναίκες που είναι έγκυες και πρόκειται να γεννήσουν μπορούν να έχουν και πάλι κοντά τους τον σύντροφό τους, ο οποίος θα έχει υποβληθεί πρώτα σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού για να διαπιστωθεί ότι είναι αρνητικός και να του δοθεί η άδεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σλοβενική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ήρε ορισμένους περιορισμούς με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και πάντα υπό τις οδηγίες του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας. Περισσότεροι περιορισμοί θα αρθούν από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου, όταν μπαρ και εστιατόρια θα αρχίσουν να εξυπηρετούν τους επισκέπτες στις υπαίθριες εγκαταστάσεις τους.

Επίσης θα επαναλειτουργήσουν κομμωτήρια και ινστιτούτα αισθητικής, μικρές επιχειρήσεις όπως τσαγκαράδικα, καταστήματα ρούχων, φωτοαντιγράφων, ωρολογοποιίας και κοσμηματοπωλεία.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Σλοβενία ανήλθε σε 1.408 και των θυμάτων σε 86.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης