Έκρηξη με τρεις νεκρούς και έντεκα τραυματίες σημειώθηκε στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογοτά, την Κυριακή, την ώρα που τρεις Κολομβιανοί φοιτητές κατασκεύαζαν αυτοσχέδιες βόμβες, οι οποίες εξερράγησαν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους.

Μεταξύ των τραυματιών η μητέρα ενός εκ των θυμάτων και ένας τέταρτος φοιτητής, ο οποίος βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, διευκρίνισε μιλώντας στον Τύπο ο διοικητής της μητροπολιτικής αστυνομίας της Μπογοτά, στρατηγός Λουίς Εδουάρδο Μαρτίνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκρηξη και το ωστικό κύμα προκάλεσαν ζημιές σε πολλά κτήρια σε ένα λαϊκό προάστιο βορειοδυτικά της πρωτεύουσας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε καθώς οι τέσσερις φοιτητές, που ήταν εγγεγραμμένοι στο δημόσιο πανεπιστήμιο της περιφέρειας της Μπογοτά, κατασκεύαζαν μικρές βόμβες, χρησιμοποιώντας εκρηκτικά που συνολικά έφθαναν τα 10 κιλά.

Στο παρελθόν, βόμβες αυτού του είδους έχουν χρησιμοποιηθεί εναντίον μονάδων αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας κατά τη διάρκεια φοιτητικών διαδηλώσεων στην Κολομβία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρήκε στο εσωτερικό του σπιτιού προπαγανδιστικό υλικό της αντάρτικης οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), καθώς και του αντάρτικου πόλης M-19, το οποίο διαλύθηκε το 1989 και μέλος του οποίου είχε υπάρξει ο σημερινός δήμαρχος στην Μπογοτά, Γουστάβο Πέτρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης