Η Γκισλέν Μάξγουελ, η Βρετανίδα σύντροφος και συνεργός κατά πολλούς του Τζέφρι Επστάιν, συνελήφθη από το FBI σύμφωνα το NBC News. Μια υπόθεση, η οποία επί σειρά ετών είχε συνταράξει την κοινή γνώμη όταν αποκαλύφθηκε ότι η βαθύπλουτη σύντροφος του Επστάιν, «ψάρευε» ανήλικα κορίτσια για εκείνον. 

«Συνελήφθη στην ανατολική ακτή με κατηγορίες σχετικά με τον Επστάιν και αναμένεται να εμφανιστεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο αργότερα σήμερα», αναφέρει η έκθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κληρονόμος αμύθητης περιουσίας και κόρη του μεγιστάνα των βρετανικών ΜΜΕ, Ρόμπερτ Μάξγουελ, θεωρείται ότι συμμετείχε ή οργάνωνε τους βιασμούς και τις αποπλανήσεις για λογαριασμό του Επστάιν.

Ποιος ήταν ο Τζέφρι Επστάιν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το CNN, ο Τζέρφι Επστάιν είχε στενές σχέσεις τόσο με τον Ντόναλντ Τραμπ όσο και με τον Μπιλ Κλίντον την δεκαετία του ’90.

Ο 66χρονος δισεκατομμυριούχος χρηματιστής της Wall Street, Τζέφρι Επστάιν βρισκόταν αντιμέτωπος με κατηγορίες για βιασμό και trafficking ανηλίκων, όταν βρέθηκε νεκρός στο κελί του τον Αύγουστο του 2019. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας στη σορό του, επιβεβαίωσαν πως αυτοκτόνησε δι’ απαγχονισμού.

Μέχρι το 2007 ο Επστάιν ήταν αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων κοριτσιών, ηλικίας ακόμη και 14 ετών. Οι αρχές υποστήριζαν ότι πλήρωνε τους υπαλλήλους του για να του φέρνουν υποψήφια θύματα και έδινε εντολές σε άλλα πρόσωπα να κακοποιούν νεαρές γυναίκες.

Εξέτισε ποινή 13 μηνών σε μια κομητειακή φυλακή και στο διάστημα αυτό του επιτρεπόταν να πηγαίνει κανονικά στο γραφείο του κατά τη διάρκεια της ημέρας. O χρηματιστής συνελήφθη ξανά στις 6 Ιουλίου μέσα στο διαμέρισμά του από πράκτορες του FBI και η δίκη του επρόκειτο να αρχίσει το νωρίτερο τον Ιούνιο 2020.

Ο Επστάιν βρισκόταν αντιμέτωπος με τη μέγιστη ποινή  των 45 ετών κάθειρξης, ενώ μόλις πριν λίγες ώρες είχαν δει το φως της δημοσιότητας έγγραφα της δικογραφίας εναντίον του, με σοκαριστικές λεπτομέρειες για τη σεξουαλική του ζωή. 

Το χρονικό της υπόθεσης

Όταν ο χρηματιστής συνελήφθη στο αεροδρόμιο Τετέρμπορο στο Νιου Τζέρσεϊ, ενώ επέστρεφε με το ιδιωτικό αεροσκάφος από το Παρίσι, δήλωσε αθώος στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για σωματεμπορία ανήλικων κοριτσιών και για συνωμοσία με στόχο τη διακίνηση.

Ο Επστάιν, γνωστός για τις κοινωνικές επαφές του με πολιτικούς και μέλη βασιλικών οίκων, τέθηκε στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών για πρώτη φορά το 2005, όταν καταγγέλθηκε στην αστυνομία του Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, ότι κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικες κοπέλες στην έπαυλή του. Τότε ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι οι σεξουαλικές επαφές ήταν συναινετικές και ότι νόμιζε ότι οι κοπέλες ήταν ενήλικες.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης