Οι τίγρεις της Σιβηρίας και οι λεοπαρδάλεις του Αμούρ που ζουν στις βορειοανατολικές περιοχές της Κίνας θα τεθούν υπό προστασία, μέσω ενός συστήματος παρακολούθησης και διαχείρισης φυσικού οικοτόπου που εγκαινιάστηκε πρόσφατα και έχει στόχο τη διάσωση των δύο σπάνιων απειλούμενων ειδών.

Περισσότερες από 100 συσκευές παρακολούθησης έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή Χουντσούν της επαρχίας Τζιλίν καλύπτοντας μεγάλη έκταση στην οποία συχνά κάνουν την εμφάνισή τους τα δύο αυτά είδη. Η περιοχή αυτή θα αποτελέσει στο μέλλον ένα τμήμα του Εθνικού Πάρκου για Τίγρεις και Λεοπαρδάλεις. Το σύστημα παρακολούθησης θα συλλέγει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για τους φυσικούς πόρους όπως το νερό, το έδαφος και ο αέρας και θα τα στέλνει σε κέντρο παρακολούθησης και έρευνας στο Πεκίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τίγρεις της Σιβηρίας και οι λεοπαρδάλεις του Αμούρ, δύο είδη που θεωρούνται από τα πλέον απειλούμενα παγκοσμίως, ζουν κυρίως στην βορειοανατολική Κίνα και στην ανατολική Ρωσία. Οι ειδικοί εικάζουν ότι στην Κίνα ζουν τουλάχιστον 27 άγριες τίγρεις της Σιβηρίας και 42 λεοπαρδάλεις του Αμούρ.

Προκειμένου να προστατευθούν καλύτερα τα δύο είδη, οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να διαμορφώσουν έναν εθνικό δρυμό έκτασης 1.460 εκατ. στρεμμάτων στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Περίπου το 71% του δρυμού βρίσκεται στην επαρχία Τζιλίν και το υπόλοιπο στη γειτονική επαρχία Χαϊλονγκτζιάνγκ. Η κατασκευή του πάρκου προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2020 και το σύστημα παρακολούθησης θα καλύπτει ολόκληρη την έκτασή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης