Σύροι αντάρτες άνοιξαν ένα νέο μέτωπο στο Χαλέπι καθώς επεκτείνονται οι μάχες κατά την τρίτη ημέρα μιας μεγάλης αντεπίθεσης των ανταρτών που αποσκοπεί να άρει την πολιορκία του ανταρτοκρατούμενου τμήματος της πόλης από την κυβέρνηση, με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται για χρήση δηλητηριωδών αερίων.

Οι αντάρτες επιδιώκουν να θέσουν τέρμα στην πολιορκία καταλαμβάνοντας περιοχές της πόλης που τελούν υπό κυβερνητικό έλεγχο, στην προσπάθεια να ενώσουν τις ανταρτοκρατούμενες ανατολικές συνοικίες της πόλης με αγροτικές περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχό τους δυτικά του Χαλεπίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συριακά κρατικά ΜΜΕ ανέφεραν πως οι μαχητές εξαπέλυσαν βλήματα που περιείχαν αέριο χλωρίου σε μια περιοχή με κατοικίες στις υπό κυβερνητικό έλεγχο δυτικές συνοικίες της πόλης, την αλ-Χαμντινίγια.

Οι αντάρτες το αρνήθηκαν και είπαν πως οι κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν δηλητηριώδη αέρια σε ένα άλλο σημείο του μετώπου.

Κρατικά ΜΜΕ ανέφεραν πως ο διοικητής ενός νοσοκομείου στο Χαλέπι δήλωσε πως περίπου 30 άνθρωποι –πολίτες και στρατιώτες– διακομίστηκαν στο νοσοκομείο υποφέροντας από αναπνευστικά προβλήματα μετά την υποτιθέμενη επίθεση των ανταρτών με αέρια, αλλά δεν έκανε λόγο για θανάτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι επιβεβαίωσε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες κυβερνητικοί μαχητές παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα σε δύο περιοχές της πρώτης γραμμής που βομβαρδίστηκαν από τους αντάρτες, αλλά δεν γνωρίζει αν η αιτία ήταν αέριο χλωρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης